Design Sprint

Gaat die nieuwe website doen wat je voor ogen hebt voor de doelgroep? En werkt dat idee voor die applicatie wel zo lekker voor je medewerkers? In vijf dagen gaan we van globaal idee naar een prototype en testen we dat bij echte gebruikers. Verspil geen tijd en leer heel snel wat wel en niet werkt.

“Solve big problems and test new ideas in just five days”

Foto van het boek Sprint op een tafel met pennen en post-it's er omheen

Waarom een Design Sprint?

Met een Design Sprint los je in vijf dagen grote vraagstukken op en toets je nieuwe ideeën op hun haalbaarheid. Gaat die nieuwe website doen wat je voor ogen hebt voor de doelgroep? En werkt dat idee voor die applicatie wel zo lekker voor je medewerkers? In vijf dagen gaan we van globaal idee naar een prototype en testen we dat bij echte gebruikers. Verspil geen tijd en leer heel snel wat wel en niet werkt. Daarmee leg je het fundament voor een waardevol product en krijg je tastbare informatie voor de vervolgstappen binnen de product roadmap. Design Sprints zorgen voor een beter (eind)product en verkleinen het risico van een grote investering.

Waarde

  • Een kickstart en richting geven aan het ontwerpen van het product
  • Direct feedback ontvangen van je doelgroep
  • Tijd, inspanning en geld besparen

Deliverables

  • Een scherpe en concrete analyse op je idee of vraagstuk
  • Een werkend prototype
  • Validatie bij echte gebruikers door middel van gebruikersonderzoek
Foto van een scherm waarop de vijf stappen van een Design Sprint staan

Scherpe analyse en concrete visie

Vooruitgang of innovatie loopt zelden stuk op een gebrek aan goede ideeën. De kunst is om uiteenlopende ideeën en verschillende inzichten om te smeden tot één concrete en gedeelde visie. Met een Design Sprint werk je afgezonderd in een klein team, gefocust en gestructureerd. Je werkt volgens een vaste methode van een globaal idee naar een concrete visie en oplossing. Jij brengt de juiste mensen uit je team bij elkaar en onze facilitators zorgen voor de rest.


Werkend prototype

Een werkend prototype kan van alles zijn. In ons geval is het meestal een werkend stuk software of althans iets dat er uit ziet als een werkend stuk software. Je hebt binnen de Design Sprint immers maar één dag de tijd om het prototype te maken. Het belangrijkste is dat het voor de gebruiker die het prototype gaat testen er zo realistisch mogelijk uitziet en werkt.


Validatie van het prototype bij echte gebruikers

De validatie van het prototype gebeurt aan de hand van één op één interviews met vijf echte en nauwkeurig geselecteerde gebruikers. In plaats van wachten op de lancering voor de perfecte data, heb je supersnel antwoord op je belangrijkste vragen.


Deelnemers:
5 - 7 personen

Duur:
5 dagen + 2 dagen uitwerking

Matthias Snoei
Algemeen Directeur
071 – 576 13 23
matthias@swis.nl

Foto van Matthias van SWIS

Wil je meer informatie over deze dienst?

We denken graag met je mee! Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.