Visual Design Workshop

De oplossing moet doen wat je wilt én passen bij wie je bent. Daarom zorgen we dat je digitale dienst of product matcht met je merk. Dat doen we samen, in een strak gestuurd creatief proces met een dubbele, waardevolle uitkomst: effectiviteit en herkenbaarheid – van eerste indruk tot laatste pixel.

Creëer een unieke en consistente identiteit voor jouw organisatie

Een foto van een tafel waarop een moodboards wordt gemaakt

Waarom een Visual Design Workshop?

Het is de bedoeling dat je website of applicatie het beoogde gevoel oproept bij je doelgroep. Als we in het hoofd en hart van de eindgebruiker willen komen en blijven hebben we niet alleen een functionerende website nodig, maar ook eentje met de uitstraling die je zoekt. Met een Visual Design Workshop zorgen we er samen voor dat de website/applicatie de optimale merkbeleving neerzet. Een goed Visual Design vraagt om een creatief proces. Creatief én gestructureerd: onze aanpak zorgt ervoor dat je snel en effectief veel waarde creëert. En dus uiteindelijk je doelstellingen kunt behalen.

Waarde
  • De merkbeleving neerzetten in een digitaal product
  • Impact maken bij je doelgroep
  • Juiste boodschap en gevoel overbrengen
Deliverables
  • Digitaal moodboard
  • Meerdere onderbouwde concepten
  • Visual Design Prototype
  • Styleguide
Een foto van Rogier van SWIS die achter zijn computer werkt aan een Visueel Design

Een digitaal moodboard

Tijdens de Visual Design Workshop ontwikkelen we een gezamenlijke visie op Visual Design. Wat past wel en wat past niet bij jullie? En hoe sluit dit aan bij jullie missie en doelgroep? Tijdens de workshop creëren we één of meerdere moodboards. De uitkomsten van deze sessie worden vervolgens uitgewerkt in een digitaal moodboard. Dit is het fundament van het Visual Design dat we gaan ontwikkelen.


Diverse concepten met onderbouwing

We schetsen verschillende concepten. En vertellen je waarom bepaalde designkeuzes helpen om de juiste boodschap en gevoel over te brengen. Samen kiezen we een richting die we verder uitwerken tot de definitieve stijl die als basis gaat dienen voor verdere designs.


Visual Design Prototype

Op basis van de uitgewerkte stijlrichting ontwerpen we de meest relevante pagina’s voor je website of webapplicatie. Met echte content. En in een Visual Design Prototype waar je zelf doorheen kunt klikken. Zo krijg je een realistisch beeld van hoe de website/applicatie er uit komt te zien en aanvoelt.


Styleguide

Naast het Visual Design Prototype krijg je van ons de Styleguide waarin alle belangrijke richtlijnen met betrekking tot het Visual Design van je website staan. De Styleguide biedt de basis voor consistentie bij (door)ontwikkeling.


Deelnemers:
4 - 6 personen

Duur:
2 dagen + 8 dagen uitwerking

Rogier Mechielsen
Art Director
071 – 576 13 23
rogier@swis.nl

Foto van Rogier van SWIS die een klant vertelt over een Design Sprint

Wil je meer informatie over deze dienst?

We denken graag met je mee! Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.