Een persoonlijk en betrouwbaar internet

Het eerste SWIS event ooit is een feit! Tijdens het event gingen we dieper in op het hedendaagse internet en bespraken we onderwerpen zoals: privacy, veiligheid en betrouwbaarheid.
Artikel
SWIS
1 oktober 2021

Het internet heeft de afgelopen jaren een slechte reputatie gekregen, copycats en fake news liggen op de loer. Een van de vragen die wij behandelen in de talk is: kan AI en moderne tooling de ‘fiets’ zijn die het internet redt?!

talk_matthias

Aftermovie 

Externe video URL

A Bicycle of the mind 

Matthias Snoei, de eigenaar van SWIS, opende het SWIS event met zijn talk over ‘the bicycle of the mind’. Steve Jobs refereerde hieraan in een interview 20 jaar terug.
 

‘'Een van de dingen die ons echt onderscheidt van de aapachtige, is dat wij werktuigmakers zijn. Ik las een studie waarin de efficiëntie van de voortbeweging van verschillende soorten op aarde werd gemeten. De condor gebruikt de minste energie om een kilometer af te leggen. In dit onderzoek kwam de mens er nogal zwak vanaf, op een derde van de lijst. Het was geen al te beste vertoning voor de kroon van de schepping. Dus, dat zag er niet zo goed uit. Maar toen had iemand van Scientific American het inzicht om de efficiëntie van de voortbeweging van een man op een fiets te testen. En een persoon op een fiets, blies de condor volledig weg van de top van de ranglijst. Een computer is voor mij het meest opmerkelijke gereedschap dat we ooit hebben bedacht, het is gelijk aan een fiets voor onze geest." 

~ Steve Jobs
 

Externe video URL

Meer lezen over de visie van Matthias? In deze blogpost lees je alles over waarom SWIS ooit is opgericht en waarom de originele visie door de tijd heen altijd onveranderd blijft.