Een veiliger internet met WordProof timestamps

Sebastiaan van der Lans, de oprichter van de Nederlandse start-up WordProof legt tijdens ons allereerste SWIS event ‘Een persoonlijk en betrouwbaar internet’ aan ons uit hoe WordProof onderdeel kan zijn van een nieuw begin op het internet.
Artikel
SWIS
5 oktober 2021

De missie van WordProof is om vertrouwen onderdeel te maken van het DNA van het internet. Dit sluit natuurlijk helemaal aan bij het thema van ons SWIS Event!

sebastiaan_van_der_lans

We sloegen eerder dit jaar de handen ineen met de Nederlandse start-up WordProof om samen met hen een Drupal-integratie te realiseren die vanaf heden beschikbaar is via Drupal.org. De oprichter van WordProof, Sebastiaan van der Lans, was meteen te spreken over onze samenwerking. 

‘’We zijn zeer enthousiast over het feit dat SWIS, die zoveel ervaring heeft met Drupal en overheden, voor ons de Drupal module heeft gerealiseerd.’’ - Sebastiaan van der Lans
 

Door middel van een timestamp certificaat kan een lezer controleren wat het moment van publicatie of eventuele wijzigingen is van bepaalde informatie op een webpagina, en wie de afzender van deze informatie is. Op dit moment zijn er al meer dan drie miljoen webartikelen van een timestamp voorzien. Onlangs heeft ook NRC WordProof geïmplementeerd.

Bekijk de talk van Sebastiaan om erachter te komen hoe WordProof het internet kan redden: 
 

Externe video URL

Wij kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent geworden naar WordProof, lees hier alles over de oplossing die het internet gaat redden!