Lisette aan het woord

Vandaag delen we het verhaal van Lisette Vredenburg, product owner bij SWIS. Ze vertelt ons meer over haar inwerktraject in deze gekke tijd en wat ze zo leuk vindt aan haar nieuwe rol.
Medewerkers
SWIS
29 april 2021

''Je merkt bij SWIS dat iedereen elkaar goed ondersteunt, je hoeft niet alles zelf op te lossen.''

Lisette_vredenburg

Lisette, je bent nu 7 maanden werkzaam bij SWIS, hoe bevalt het tot nu toe?

Ik ben in november 2020 begonnen, het bevalt erg goed. Het voelt echt alsof ik er al langer zit inmiddels, dat zegt mijn team ook steeds. Je merkt bij SWIS dat iedereen elkaar goed ondersteunt, je hoeft niet alles zelf op te lossen. Iedereen staat voor je klaar en voelt zich gezamenlijk verantwoordelijk. Je zal niet snel te horen krijgen dat iemand geen tijd heeft om je te helpen.


Hoe heb je je inwerkperiode ervaren in deze tijd?

Toen ik hier aan de slag ging kreeg ik een heel uitgebreid inwerktraject, mijn agenda stond vol met kennismakingsafspraken. Dit zorgde ervoor dat ik in deze periode tóch iedereen kon ontmoeten, ondanks dat niet iedereen op kantoor aanwezig was. Zo word je goed meegenomen in de gang van zaken en word je niet meteen in het diepe gegooid. Er werd de tijd genomen om alles goed uit te leggen en omdat er een duidelijke manier van werken is binnen SWIS, is het gemakkelijk om in te stappen.

''Ik ben in deze functie veel concreter betrokken bij de projecten, als product owner ben je echt bezig met de inhoud en of het waarde toevoegt voor de klant.''

Lisette aan het woord

Hoe vind je het om met de scrum methode te werken binnen jouw team?

Dit was de reden dat ik heel graag bij SWIS wilde werken! Ik heb niet eerder in een scrum team gewerkt, dit wilde ik wel graag en daarin was SWIS een goede match. In een nieuwe sprint (een vooraf vastgestelde periode waarin bepaalde doelen behaald moeten worden binnen het team) weten we altijd wat we aan elkaar hebben.

Voordat ik bij SWIS terecht kwam werkte ik als project manager, nu ben ik product owner. Ik ben in deze functie veel inhoudelijker betrokken bij de projecten. Als product owner ben je verantwoordelijk om er met de klant voor te zorgen dat je waarde toevoegt en met de juiste dingen bezig bent. 


Wat valt jou op aan de klanten waar SWIS mee werkt?

Het leuke is dat je bij een bureau voor verschillende klanten werkt, onze klanten verschillen onderling heel erg van elkaar en dat houdt het interessant. Bij SlimmeBuur ben ik bijvoorbeeld veel bezig vanuit het thema duurzaamheid en bij de NTVG, het Nederlands tijdschrift voor geneeskunde, ontdek ik een voor mij nieuwe branche. Die variatie aan klanten die allen een mooi uniek doel hebben maakt het elke dag weer interessant. Het is erg tof dat we bij SWIS ook graag met klanten werken die niet per se winst voor ogen hebben, maar juist iets goeds willen bijdragen aan de maatschappij. Dat voelt goed!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan, en lijkt het je wel wat om voor SWIS te komen werken? We hebben genoeg leuke en uitdagende functies open staan! Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina

werken_bij_swis