Rolf aan het woord

Vandaag delen we het verhaal van Rolf van de Krol, Developer bij SWIS. Hoe is zijn ervaring hier tot nu toe en wat is ‘the SWIS way’ eigenlijk? Rolf aan het woord:
Artikel
SWIS
29 april 2021

''Bij SWIS krijg ik het gevoel dat we samen werken aan één doel. Dat vind ik belangrijk in mijn werk.''

Rolf_van_der_Krol

Hoe is je passie voor programmeren begonnen?

Ik begon met programmeren toen ik ongeveer 12 was, dit is vaak een leeftijd waarop interesse in computers begint. Bij mij begon het met een hobby, je probeert uit te vogelen hoe zo’n computer nu eigenlijk werkt. Deze interesse is uitgegroeid tot een baan als developer.

Toen ik 20 jaar was ben ik al begonnen met werken als Drupal developer. Hier had ik mij toentertijd al dermate in verdiept dat ik meteen mee aan de slag kon als Junior Developer! Hierna heb ik een aantal jaar bij verschillende werkgevers als Drupal Developer gewerkt.


Hoe lang ben je nu werkzaam bij SWIS en hoe is je ervaring?

Inmiddels ben ik 4 maanden werkzaam bij SWIS! Ik heb het heel erg naar mijn zin, het is een hartstikke leuk team en er zijn mooie uitdagingen en projecten om aan te werken. Bij SWIS krijg ik het gevoel dat we samen werken aan één doel. Dat vind ik belangrijk in mijn werk. Ook zijn er genoeg kansen om iets bij te dragen aan de verdere groei van het bedrijf zelf, hier kan ik ook mijn stempel op drukken. 

''Het ‘samen sterker’ model is iets wat mij in het bijzonder aanspreekt aan Drupal. En is het grote voordeel van een open source community ten opzichte van commerciële producten.''

developer_swis

Hoe is het eigenlijk om met Drupal te werken?

Het ‘samen sterker’ model is iets wat mij in het bijzonder aanspreekt aan Drupal. En is het grote voordeel van een open source community ten opzichte van commerciële producten. Je krijgt een kijkje in de keuken bij andere bedrijven, waar iedereen wat van kan leren. Het is mooi om te zien dat de aangesloten developers heel enthousiast zijn in het delen van aanpassingen, suggesties en oplossingen. Doordat iedereen hieraan bijdraagt zijn eventuele problemen snel opgelost.


The SWIS way

Bij SWIS schrijven wij op een specifieke manier in Drupal, en daar hebben we ook duidelijke redenen voor. Dit delen wij ook graag met anderen. Niet omdat we denken of vinden dat iedereen ‘onze’ manier over moet nemen, maar omdat de community gebaat is bij de verschillende perspectieven. Alle verschillende manieren waarop Drupal gebruikt kan worden, dient als inspiratiebron voor andere bedrijven en de dingen waar zij wellicht moeite mee hebben.

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan, en lijkt het je wel wat om voor SWIS te komen werken? We hebben genoeg leuke en uitdagende functies open staan! Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina

werken_bij_swis