Stagelopen bij SWIS, hoe is dat? We vroegen het aan Gerrit

Artikel
SWIS
22 oktober 2019

Bij SWIS vinden we het belangrijk om te investeren in talent. Om die reden hebben we veel contact met de opleiding Informatica bij de Hogeschool van Leiden. Naast onder meer het geven van (gast)lessen, hosten we hier regelmatig een workshop voor de studenten. En daarnaast hebben we iedere periode een aantal stageplaatsen beschikbaar. In september zijn er 3 stagiaires gestart, waaronder Gerrit. Gerrit is student Informatica, met als specialisatie software engineering, aan de Hogeschool van Leiden.  We vroegen hem hoe het is, stagelopen bij SWIS.

Stagelopen bij SWIS

Hoe ken je SWIS?

Ik ken SWIS van een stagemarkt op school, daarna ben ik hier op kantoor geweest voor een workshop. We raakten in gesprek en nu loop ik hier stage, samen met twee vrienden van school.


Kun je iets vertellen over je werkzaamheden bij SWIS

In mijn eerste week heb ik een inwerkprogramma gevolgd. Naast kennismaken met iedereen, leerde ik ook het werken met het Drupal CMS. Ik ben onderdeel van een van de teams van SWIS, dus ik draai mee in opdrachten, maar ben bijvoorbeeld ook aanwezig bij de dagelijkse stand up. Onder begeleiding werk ik op dit moment voornamelijk aan openstaande tickets van opdrachtgevers. Dat is heel leuk om te doen, ik heb contact met opdrachtgevers en ik leer meer over Drupal. Dat is fijn, want aan het einde van mijn stage moet ik een eigen module opleveren in Drupal. Die module zou niet alleen gebruikt kunnen worden voor het team, maar wordt beschikbaar gesteld voor de hele community. Dit is dus de perfecte manier om inzicht te krijgen en alvast na te denken over de module die ik moet gaan maken. 


Wat vind je er tot nu toe van?

Het is superleuk! Iedereen is heel aardig en behulpzaam. Ik viel ook gelijk met mijn neus in de spreekwoordelijke boter ;-). In mijn eerste week was het jaarlijkse SWIS-weekend. Een goed moment om iedereen te leren kennen. Daarnaast merk ik de meerwaarde van een praktijkstage. Hier leer je hoe Agile werken in de praktijk gaat. Communicatie is super belangrijk. Daarnaast is het heel erg leuk om voor verschillende opdrachtgevers te werken. De afwisseling maakt het uitdagend. Ik kijk uit naar de komende maanden. Wie weet word ik ook nog beter in tafelvoetbal ;-). En anders houd ik het bij een wandeling na de lunch. 

Ook stagelopen bij SWIS? Lees dan snel verder