SWIS en Dropsolid slaan handen ineen

SWIS gaat een samenwerking aan met het Belgische MarTech bedrijf Dropsolid voor de afzet en implementatie van het Digital Experience Platform (DXP) op de Nederlandse markt.
Nieuws
SWIS
29 juni 2021

Het DXP is uniek in zijn soort door geavanceerde personalisatie marketing tools en content management binnen één platform aan te bieden. Gedreven door de kracht van de Open Source communities van Drupal, Mautic en Unomi. 

SWIS en Dropsolid werken samen

Het partnership tussen SWIS en Dropsolid kenmerkt zich door een ‘open’ en transparante manier van samenwerken die op een positieve manier kan bijdragen aan het digitale succes van bedrijven, overheden en organisaties.

Wij baseren de strategie van ons partnership op de volgende vier pijlers:

  • Open source: organisaties bezitten de kernsystemen, dit garandeert snelle innovatie en voorkomt vendor lock-in.
  • Open data: organisaties bezitten de data die hun klanten produceren, wat essentiële concurrentievoordelen oplevert en businessmodellen voor privacy first garandeert.
  • Open cultuur: organisaties moeten hun eigen digitale teams kunnen bouwen. Onze strategie is om deze teams van marketeers en developers productiever te maken met het platform en met het delen van kennis, zo kunnen ze echt onafhankelijk worden.
  • Open platform: organisaties kunnen integreren met hun bestaande processen. Onze API-first strategie legt geen grenzen op. Het garandeert de organisatie om haar digitale activiteiten verder te kunnen uitbreiden.

Wat is een DXP-platform en welke voordelen biedt het

DXP wordt het beste omschreven als de volgende stap in je online klantcontact. Het stelt je in staat om op een relevantere manier verbinding te maken met je gebruikers, door op een slimme manier het gedrag van je website bezoekers te volgen en automatisch (anonieme) klantprofielen aan te maken. Dankzij deze techniek is het mogelijk om in realtime op het juiste moment, de juiste content te laten zien. Zo ervaren bezoekers een unieke ervaring waardoor zij beter geholpen zijn en speel je als bedrijf beter in op de behoeftes van je klanten.

Dit is mogelijk doordat het DXP-platform verschillende modules gebruikt om data te verzamelen. Zo is onder andere de Marketing Automation tool Mautic aan het DXP-platform gekoppeld en gebruikt het Unomi als Customer Data platform. De AI-engine detecteert uit de verzamelde data gedragspatronen en kan bezoekers in realtime onderbrengen in zelf gedetecteerde segmenten. Deze segmenten worden vervolgens ingezet voor personalisatie, alle gepersonaliseerde content die je deelt beheer je vanaf één plaats.

''Het platform zorgt voor een aanzienlijk kortere time-to-market door het automatiseren van taken, met de Dropsolid Experience Cloud was het nog nooit zo makkelijk om vanaf één plaats meerdere websites te beheren.''

Screenshot van het Dropsolid platform

Beheer vanaf één plaats meerdere websites met de Experience cloud

De oplossing is niet alleen interessant voor marketeers, ook developers kunnen hun hart ophalen. Het platform zorgt voor een aanzienlijk kortere time-to-market door het automatiseren van taken, met de Dropsolid Experience Cloud was het nog nooit zo makkelijk om vanaf één plaats meerdere websites te beheren. Dankzij de ‘multi-market module’ start je makkelijker nieuwe websites op, en wordt het onderhoud, de beveiliging en optimalisatie allemaal voor je geregeld. Ook integratie met externe tools of bestaande IT-infrastructuur is mogelijk dankzij de beschikbare API’s.
 

“Veel organisaties worstelen met vraagstukken rondom personalisatie, klantdata en marketing automation. Door het partnership met Dropsolid kunnen onze klanten een enorme versnelling maken”. - Barry van der Meij, Voormalig commercieel Directeur bij SWIS


Trots op het partnership

Zowel Dropsolid als SWIS ondersteunen open source en begeleiden bedrijven en organisaties op weg naar de beste open digitale ervaring met Drupal als kern. Open source zit vanaf het begin in het DNA van beide bedrijven. Ze geloven dat elke organisatie, ongeacht grootte of sector, gedreven door een digitale ambitie het verschil kan maken in een open wereld. Hierdoor was dit partnership niet alleen een strategische maar ook een logische keuze.

“Steeds meer bedrijven en overheden zijn klaar voor de volgende stap in hun digitale klantervaring. Met ons Open DXP bieden we een oplossing voor alle organisaties die stap voor stap willen groeien en tegelijk hun kosten, vrijheid en flexibiliteit willen bewaken.” - Nick Veenhof, CTO Dropsolid

De klanten van SWIS geven de voorkeur aan een partij die werkt met technologie waar een sterke community achter staat. Zowel organisaties, overheden als bedrijven hebben de behoefte om klanten op een persoonlijke manier te kunnen bedienen. Door technologie, marketing en open source met elkaar te verbinden bieden ze dit aan hun klanten op een verantwoorde en transparante manier aan.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Mario via: mgerssen@swis.nl of via de telefoon op: 06-45672392

Mario Gerssen - Accountmanager @ SWIS