Upgraden naar Drupal 9: 6 redenen waarom je (nu) moet upgraden.

Je hebt nog even, maar over iets meer dan een jaar is het einde oefening voor Drupal 7. Op 1 november 2023 is Drupal 7 ‘end-of-life’. Het wordt dus tijd om Drupal 7 te upgraden naar Drupal 9. We geven je 6 redenen waarom je nu (al) in actie moet komen.
Artikel
SWIS
6 mei 2022
 1. End of life

  Vanaf 1 november 2023 is Drupal 7 ‘end-of-life’, wat betekent dat er geen updates meer komen en het risico op veiligheidsissues toeneemt.
   

 2. Geen beveiligingsupdates meer

  Naast de standaard updates, worden er geen beveiligingsupdates meer gepusht vanaf 1 november 2023. Kwetsbaarheden zullen dan ook niet meer opgelost worden.
   

 3. Niet in één dag ge-fixt

  Een migratie van Drupal 7 naar Drupal 9 is helaas niet in één dag geregeld. Afhankelijk van de complexiteit van jouw website duurt een migratie minimaal 3 maanden. Is je website erg complex dan kan de doorlooptijd oplopen tot 8 maanden(!). We raden je dus aan om je migratie op tijd in gang te zetten.
   

 4. Makkelijker content plaatsen met Drupal 9

  Content beheren, en plaatsen, doe je in de nóg gebruiksvriendelijkere editor. De editor geeft je een voorvertoning van hoe berichten er op je website uit komen te zien voor je ze (live) zet.
   

 5. Nóg mobiel vriendelijker

  Drupal 9 garandeert een nog betere mobiele gebruikservaring voor de bezoekers van jouw website.
   

 6. Betere assetmanagement

  Met Drupal’s WYSIWYG Media Library manager is het beheren van afbeeldingen, video’s en andere assets nog makkelijker geworden. Zo is het eenvoudiger geworden om samen te werken met andere content creators en designers.
   

 7. Bonus: Het is (en blijft) open-source

  Bij Drupal zijn behalve het CMS ook modules en plug-ins beschikbaar onder een open source-licentie. Updates en uitbreidingen kun je dus gratis gebruiken, wat je ontwikkelkosten behoorlijk naar beneden brengt. Verder staan veiligheid en transparantie centraal bij Drupal.


  Meer weten over migreren naar Drupal 9?

  In het artikel “upgraden naar Drupal 9” gaan we nog dieper in over de migratie naar Drupal 9.

Wij helpen je graag jouw migratie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Björn helpt je graag verder.


Björn Brala

Technical Director @ SWIS

T: 071 – 576 13 23
E: bjorn@swis.nl

Björn Brala