Wendy aan het woord

Wendy Segaar, Developer bij SWIS, deelt met ons waarom ze van programmeren haar vak heeft gemaakt en hoe het is om een van de weinige vrouwen in tech werkzaam te zijn.
door SWIS op 29 april 2021

''We zijn samen verantwoordelijk voor het werk wat we doen en als iemand vastloopt staat iedereen voor elkaar klaar om te helpen.''

Wendy_segaar_developer

Hoelang ben je nu werkzaam bij SWIS en hoe bevalt het in Team Nova?

Ik ben nu een half jaar werkzaam bij SWIS en ik kan niet anders zeggen dan dat Team Nova echt een topteam is! Dit is mijn eerste baan na mijn studie en ook mijn eerste ervaring met werken in een teamverband. We zijn samen verantwoordelijk voor het werk wat we doen en als iemand vastloopt staat iedereen voor elkaar klaar om te helpen. Wanneer je een project samen succesvol hebt afgerond dan ben je ook met het gehele team trots op het eindresultaat.

Wanneer wist je dat je van programmeren je werk wilde maken?

Op de middelbare school was Wiskunde mijn favoriete vak vanwege de logica en het puzzelen. Er is maar één antwoord goed, het is nooit omslachtig. Toen ik een keuze moest maken voor mijn vervolgopleiding sloot programmeren goed aan op mijn interesses omdat dezelfde aspecten hier in voorkomen. Ook heb ik tijdens mijn middelbare schooltijd tijdens de Informatica lessen ook al een beetje HTML en PHP meegekregen en werd SQL zelfs vrij uitgebreid behandeld. Dit heeft ook meegeholpen in mijn keuze voor de opleiding MBO applicatieontwikkeling.

''Ik ben me in veel verschillende technieken aan het verdiepen en heb onlangs ook mijn Drupal certificaat behaald wat ik persoonlijk een mooie en interessante techniek vind.''

drupal_website

Er zijn niet veel vrouwen werkzaam in tech, hoe kijk jij hier tegenaan?

Dit herken ik zeker wel, tijdens mijn opleiding waren er oorspronkelijk zeven vrouwelijke aanmeldingen maar helaas bleven hier maar drie van over. Zelf heb ik er geen moeite mee om als een van de weinige vrouwen te werken binnen een ‘mannenorganisatie’. Ik vind deze baan hartstikke tof en mijn collega’s zijn lekker recht door zee en fijn in de omgang! Voor de dynamiek op de werkvloer lijkt het me wel prettig om meer vrouwelijke collega’s te hebben. Dus mocht je dit als vrouwelijke developer lezen en nog twijfels hebben, ik verwelkom je bij deze graag als collega. ;)

In welke rol zie jij jezelf in de toekomst?

Dat vind ik nog een lastige, ik ben me op dit moment aan het oriënteren en ik vind het op dit moment al fijn om mijn steentje bij te kunnen dragen binnen Team Nova. Ik ben me in veel verschillende technieken aan het verdiepen en heb onlangs ook mijn Drupal certificaat behaald wat ik persoonlijk een mooie en interessante techniek vind. Ik werk ook met Laravel en webbeheer en richt me nu vooral op service, wat fijn is omdat je hierdoor met veel verschillende projecten en technieken in aanraking komt. Dit bereid me goed voor om binnenkort mee te werken in de sprints (periode waarbinnen bepaalde doelstellingen moeten worden behaald) voor verschillende klanten. 

Ik werk bij SWIS vooral met maatschappelijke klanten zoals overheidsorganisaties, gemeentes en de zorg. Dat vind ik enorm motiverend, je werkt aan een project met een duidelijk doel en je krijgt het gevoel dat het werk dat je in een project stopt echt iets nuttigs bijdraagt aan de maatschappij. Het gaat niet alleen om geld verdienen, je helpt echt mensen. Dat vind ik waardevol. Tijdens mijn studietijd had ik al bedacht dat ik het liefste voor een bedrijf zou willen werken die echt iets positiefs bijdraagt. Bij SWIS heb ik de mazzel dat ik deze ambitie waarmaak!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan, en lijkt het je wel wat om voor SWIS te komen werken? We hebben genoeg leuke en uitdagende functies open staan! Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina

werken_bij_swis