071 - 576 13 23
Afstuderen bij SWIS

Afstuderen bij SWIS

door op 18 juli 2015


Afstuderen bij SWIS

De afgelopen maanden liepen twee ambitieuze en gezellige informatica-studenten van Hogeschool Leiden vier dagen per week stage bij SWIS. Bing en Julian studeerden af op een nieuw open source CMS van SWIS.

Victory CMS

Bing en Julian werkten aan Victory CMS. Dit wordt de opvolger van Webbeheer, ons huidige content management systeem. Victory is open source. Dat betekent dat iedereen die dat wil, de code kan inzien. Victory wordt niet alleen voor en door SWIS ontwikkeld. Externe developers kunnen gebruik maken van het CMS en mogen eraan meewerken. Zo creëren we gezamenlijk een community waarmee we het internet een stukje mooier en beter maken.

Samenwerking

De heren deden beiden hun eigen project, maar konden elkaar af en toe goed aanvullen.
Bing hield zich voornamelijk bezig met communicatie en stakeholders. De titel van zijn scriptie luidde dan ook: ‘Open Source to Open Doors’. Julian boog zich over de technische implementatie van Victory. Dat wil zeggen dat hij vooral werkte aan complexe formules en code die nodig zijn om een goed werkend CMS te creëren. Zo ontstond er een technisch sterke basis voor een systeem dat aansluit op wensen en eisen van verschillende stakeholders.

Tosti apparaat

Bing: ‘We vonden de samenwerking met SWIS heel  prettig. Er was ruimte voor eigen inbreng. SWIS is een fijne werkplek, waar we alle ondersteuning kregen die we nodig hadden. Vincent, Björn en Jeroen ondersteunden ons met het opzetten van de eerste versie van Victory.’ Julian vult aan: ‘Ook fijn: onze dagelijkse wandeling langs de Leidse grachten én de lunch. Maar… we misten wel een tosti apparaat! Daarom hebben we SWIS er een cadeau gegeven. Nu is de lunch bij SWIS nog beter.’

Bing en Julian

Nog niet naar huis

Ook SWIS heeft erg genoten van de aanwezigheid van Bing en Julian. Met trots kunnen we dan ook twee nieuwe medewerkers voorstellen. Zowel Bing als Julian worden developer bij SWIS. Ze gaan hun kennis en ervaring gebruiken in andere innovatieve projecten van SWIS. Ook blijven ze nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van Victory CMS.

Wij feliciteren Bing en Julian met hun afstuderen én met hun nieuwe baan!