071 - 576 13 23
Als een vis bij SWIS

Als een vis bij SWIS

door op 08 februari 2016


Mijn favoriete dag in de week? Lastig! Als ik echt moet kiezen, noem ik de vrijdag. Als junior accountmanager bij SWIS is dat voor mij de meest gevarieerde werkdag.

Junior Accountmanager

Bijna twee jaar geleden startte ik bij SWIS in team Optimalisatie en Service. Ik hield me bezig met serviceverzoeken en managede kleine projecten. Ik vond het steeds leuker om intensief met de klant samen te werken en op zoek te gaan naar betere online oplossingen. Toen ik de kans kreeg om accountmanager te worden, greep ik die dan ook met beide handen aan. Deze functie vervul ik nu sinds augustus.

Vliegende keep

We hebben bij SWIS drie Scrum teams, elk met hun eigen senior accountmanager. Daarnaast is er een junior accountmanager – ondergetekende – die relaties onderhoudt met diverse klanten van alle drie de teams. De nieuwe projecten die ik binnenhaal, kunnen in elk van de teams terecht komen. Afhankelijk van bij welk team de opdracht het beste past. Daarom word ik ook wel eens de ‘vliegende keep’ genoemd.

Friday, my day

Op vrijdag is de sfeer extra goed; iedereen kijkt uit naar het weekend en er gaan vaak mooie verhalen van onze donderdagborrel over tafel. Omdat het vrijdag vaak lekker rustig is op kantoor, krijg ik altijd veel gedaan. Ik werk deze dag vaak aan offertes, heb regelmatig een coachingsuurtje met Menno en bereid met Matthias de agenda voor het accountoverleg van maandag voor. Lekker afwisselend dus!

Nog een aantal hoogtepunten van de vrijdag:

  • Kroketten bij de lunch
  • De muziek staat overal net een tandje harder (vooral Arnaud’s Toto)
  • De SWIS bode komt uit; onze wekelijkse interne nieuwsbrief, een grappige update van wat er speelt binnen SWIS

eveline

Eiland hoppen

Ons kantoor bestaat uit een grote ruimte en een paar kleinere vergaderzalen en kamers. In die grote ruimte bevinden zich de Scrum-eilanden: elk team heeft zijn eigen plek. Mijn eiland bevindt zich in een andere ruimte, maar ik schuif regelmatig bij een van de eilanden aan. Bijvoorbeeld om met een van de developers een ureninschatting te maken voor een project of om de planning te bespreken met de scrummaster. Ook de senior accountmanagers werken een of twee dagen per week aan het eiland van hun team en klanten schuiven ook regelmatig aan om een dag intensief mee te werken.  

Met een goed gevoel het weekend in

Mijn baan bij SWIS is ontzettend afwisselend, en op de vrijdag nog net iets meer. We sluiten de week met een goed gevoel af. Ik heb zin in het weekend, maar kijk ook al uit naar de volgende werkweek. 

Ben je ook benieuwd naar de dagen van andere collega’s? Geertje, Mark en Joris schreven ook!