071 - 576 13 23
Beveilig je website met een SSL-certificaat

Beveilig je website met een SSL-certificaat

door op 30 mei 2016


Op deze pagina vind je alle informatie over het SSL-certificaat en waarom deze zo belangrijk voor je website is. 

Het SSL-certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding en wordt door miljoenen websites gebruikt om persoonsgegevens, online aankopen, financiële transacties en internetverbindingen te waarborgen. Data wordt versleuteld verzonden en is op die manier niet meer te traceren. Een beveiligde verbinding is te herkennen aan ‘https://’ voor de URL in plaats van ‘http://’. Ook staat er een ‘slotje’ in de browser, zoals in onderstaande voorbeelden.

Voorbeeld slotje in de URL-balk

Waarom overstappen?

Naast de veiligheidsaspecten zijn er meerdere redenen om te overwegen jouw website te beveiligen met een SSL-certificaat.

 • Verplicht
  Websites zijn wettelijk verplicht om persoonsgegevens beveiligd te versturen, ook al gaat het om een simpel webformulier. In Webbeheer, ons eigen content management systeem, en in Drupal staan gebruikers met hun persoonsgegevens, deze websites vallen dus automatisch onder de verplichting. Om een boete van het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) te voorkomen, gebruik je het SSL-certificaat. Vanwege de groeiende aandacht (o.a. van Google) vermoeden wij dat hier strenger gecontroleerd op gaat worden. Om deze reden raden wij ten zeerste aan hieraan te voldoen.
 • Betere vindbaarheid
  Een beveiligde verbinding heeft een positieve invloed op de vindbaarheid van je website (SEO). Google vindt het steeds belangrijker om een veilige webomgeving te creëren en we verwachten dat dit ‘vindbaarheidsvoordeel’ in de toekomst alleen nog maar groter wordt.
 • Gebruikersbeveiliging
  Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een ‘https’ verbinding verschijnt er in iedere browser een slotje voor het betreffende webadres. Op deze manier weten gebruikers van je website dat ze op een beveiligde omgeving bevinden en zullen zij eerder bereid zijn hun gegevens te versturen of transacties te voldoen.

Praktische aandachtspunten

Natuurlijk zijn er bij veranderingen aan je website ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

 • Verandering van je URL
  Zoals eerder beschreven, verandert de URL van je website van ‘http://’ naar ‘https://’ bij gebruik van het SSL certificaat. Wij zorgen er bij de implementatie van het certificaat voor dat alles correct doorgelinkt wordt naar het nieuwe webadres. Bezoekers zullen dus altijd terecht komen op de beveiligde versie.
 • Content van je website
  Alle content op je website moet voldoen aan de beveiligde verbinding wanneer je gebruik maakt van het SSL-certificaat. Wij zorgen er tijdens de implementatie voor dat de huidige content van je website voor zover mogelijk overgezet wordt naar de beveiligde verbinding. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor YouTube- of Vimeo-video’s die op je website staan. Voor toekomstige embeds (bijv. YouTube video’s) moet je er goed opletten dat je altijd verwijst naar de link met ‘https://’ in plaats van de link met ‘http://’, anders zal de browser een melding geven en de embed link niet werken.

Kosten

Het aanschaffen van een nieuw certificaat brengt wat kosten met zich mee. Echter, dit verschilt nogal per website en wordt door ons op maat ingeschat. Wil je hier meer informatie over? Stuur dan een e-mail met je vraag naar service@swis.nl