071 - 576 13 23
De smartphone-revolutie: is jouw website al  mobiel?

De smartphone-revolutie: is jouw website al mobiel?

door op 18 maart 2014


Veranderd treinbeeld

Al een paar jaar reis ik dagelijks met de trein naar Leiden. In die tijd is het treinbeeld enorm veranderd. Waar forenzen zich tot twee jaar geleden verscholen achter een Metro, Spits of De Pers, zijn de gratis kranten nu helemaal uit de gratie. Reizigers gaan massaal op in hun smartphone gedurende de rit.  Spelletjes, Whatsappen, je status checken op Facebook, e-mail bijwerken of gewoonweg surfen op internet. Eenmaal thuis pakt de pendelaar zijn tablet er nog even bij: het internet is nooit ver weg.  

Smartphone-revolutie

Volgens het  CBS heeft inmiddels meer dan 75% van de Nederlanders een smartphone (met internetverbinding ). Bijna 50% bezit een tablet. Het gebruik van ‘mobiel’ internet is enorm gestegen en er is veel behoefte aan mobiele websites. Bijna alle sites en applicaties die SWIS dit jaar heeft ontwikkeld, houden rekening met de mobiele en tablet gebruiker. 

Responsive websites

Bij nieuwe websites kiezen we vaak voor een geheel responsive versie. Dat wil zeggen dat het ontwerp van de website zich automatisch aanpast aan het schermformaat van de gebruiker. De functionaliteiten worden eenvoudiger en sneller. Zowel de desktop-, tablet- als mobiele gebruiker krijgt daarmee een voor hen geoptimaliseerde website. 

singelpark.nl

Een aparte mobiele site

Om bestaande websites te optimaliseren voor mobiel gebruik kan er een aparte mobiele site worden ontwikkeld. We houden rekening met de grootte van de knoppen en navigatie. Die worden groter weergegeven voor het mobiele formaat, zodat je goed kunt navigeren met vingers. Zo kan ook een bestaande website volledig mee in de smartphone-revolutie.  

mobiel

Tijd voor een mobiele website?

In 2014 verwachten we nog meer mobiele en tablet gebruikers. Hoe staat het eigenlijk met de ‘mobiliteit’ van jouw website? Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden voor een responsieve of mobiele website te bespreken.