071 - 576 13 23
De week van…. Yildiz!

De week van…. Yildiz!

door op 13 juli 2017


Hoi! Mijn naam is Yildiz van Zijl en ik ben de nieuwe Service- en communicatiemedewerker bij SWIS. Ik ga SWIS ondersteunen op het gebied van service, communicatie, social media en nog veel meer. Ik neem je mee in mijn werkweek bij SWIS. Lees je mee?

Maandag

Op maandag gaat mijn wekker - in vergelijking met het weekend - behoorlijk vroeg. Gelukkig woon ik op 10 minuten fietsafstand van SWIS, dus kan ik vrij laat mijn bed uitrollen. Als ik rond 9.00 uur het kantoor binnen loop is het nog rustig. De dag wordt langzaam opgestart en ik check mijn mailbox.

Als Service- en communicatiemedewerker heb ik iedere dag te maken met klanten. Erg leuk en afwisselend werk, omdat SWIS een hele brede klantenkring heeft. In onze servicedesk Jira behandel ik de verzoeken en schakel ik met de drie teams. Iedere ochtend start ik daarom met een ‘stand-up meeting’, letterlijk: staande meeting. Ik bespreek de nieuwe serviceverzoeken met de teams, maar ook de verzoeken die iets complexer zijn of al een tijdje bij het team liggen.

In de middag vertrekken Menno en ik naar HIER klimaatbureau. Onlangs hebben we met de projecten van HIER twee Splash Awards gewonnen! We gaan naar Utrecht om de awards te overhandigen. Ik maak direct wat foto’s voor social media. Na de overhandiging van de awards bespreken wij nog even de nieuwe wensen van HIER.

awards

Dinsdag

Dinsdag is voor mij om de week een wat kortere werkdag, want ik volg naast het fulltime werken ook nog een opleiding! Eens in de twee weken ga ik met de trein naar Utrecht om daar de Online Marketeer B opleiding van SRM te volgen. Het is een uitgebreide, praktische opleiding die ik direct kan toepassen in de praktijk. Deze dag krijg ik een UX les en mijn eerste HTML/CSS cursus. Erg leuk om op deze manier een kijkje in de developerswereld te krijgen. Wat voor mijn collega’s piece of cake is, is voor mij nog een grote uitdaging. Vol trots maakte ik mijn eerste website, maar haalt nét niet onze portfolio pagina.

Woensdag

Ik moet mijn mail weer even bijwerken van de dag daarvoor en ik ontvang diverse tickets en telefoontjes van klanten. Daarbij is het belangrijk om de prioriteit in te zien. Verder is het heerlijk weer, dus gaan we na de lunch even buiten een rondje lopen. Had ik al verteld dat de lunch hier iedere dag goddelijk is?

Karin of Wilma maakt iedere dag een verse lunch voor ons, die stipt om 12.30 uur klaar staat. Ideaal, want dan hoef ik ’s ochtends ook geen brood te smeren. 's Middags ga ik verder met de social media planning. Ik beheer nu de social media-kanalen van SWIS, wat erg leuk is omdat daar nog veel uit te halen valt. Ik maak voor iedere maand alvast een contentplanning. Wil je ook hulp bij je social media-kanalen? Neem gerust contact op en ik kijk met je mee!

selfie Yildiz

Donderdag

Ik ga verder met de serviceverzoeken, redigeer wat teksten en ik heb een afspraak met collega Viola. Eén keer per maand praten wij bij over het werk en de service. Erg leuk om eens op een andere manier het werk te evalueren. Op donderdag is er altijd een SWIS-borrel dus gaan we om de hoek naar café Re-Spons. Dat is een gezellig café waar we met elkaar nog even bijpraten over de week en een aantal collega’s al het weekend inluiden. 

Cafe de Re-Spons

Vrijdag

De laatste dag in de werkweek is altijd een relaxte dag. Iedereen kijkt uit naar het weekend en handelt de laatste dingen af. Zo heb ik ook weer serviceverzoeken die ik die dag afrond. Wat deze dag anders maakt, is dat wij naar de Dutch Digital Day gaan! Voor mij de eerste keer, maar ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe evenementen en zeker als het over nieuwe digitale ontwikkelingen gaat.

Deze editie staat in het teken van super heroes. Inspirerende sprekers komen aan bod, zoals: Christiaan Triebert van Bellingcat, Justin van der Leck, die o.a. meewerkt aan de visual effects van Star Wars en Mandy Smith, die hele toffe producten of animatie maakt met papier! Benieuwd naar alle sprekers? Kijk gerust de live stream nog even terug via deze link.

ddd
 
Al met al vliegen de weken bij SWIS voorbij! Met verschillende klanten en collega’s is het werk divers, uitdagend en leer ik iedere dag weer iets nieuws. Ik kijk altijd uit naar het weekend, maar ook als een nieuwe werkweek weer begint.