071 - 576 13 23
E-learning: lezen en leren in één soepele flow

E-learning: lezen en leren in één soepele flow

door op 18 augustus 2014


Met de nascholingsproducten van Prelum Uitgevers kunnen artsen hun vakkennis op peil houden. Maar hoe maak je verplichte nascholing voor medici nu leerzamer, gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker? Prelum vroeg SWIS een allesomvattende e-learning tool te ontwikkelen, die bovendien maximaal aan de vereisten van accreditatie voldoet.

Kennis van nichemarkt

SWIS en Prelum hadden al vaker samengewerkt. IJsbrand Theunissen van Prelum vertelt: “Het is fijn als je elkaar snapt. SWIS kent onze terminologie en had inmiddels al kennis van onze nichemarkt. Ze snappen dus waarom je bepaalde punten, zoals een verplichte entreetoets, belangrijk vindt. Bovendien zijn die eisen niet voor elk product gelijk en de tool moest daarin flexibel zijn.”

Goed eindproduct

Als je met SWIS werkt, word je als opdrachtgever ook aan het werk gezet. “SWIS brengt met de softwareontwikkelmethode scrum een duidelijke structuur van werken aan. Zo heb je als opdrachtgever zelf invloed. Je kunt prioriteiten aangeven en onderdelen naar voren trekken.  Dat maakt het project voor de opdrachtgever wel intensief. Als opdrachtgever denk je in termen van ‘zijn het niet teveel uren?’, maar als je er met je neus bovenop zit, zie je juist hoe het product op diep niveau klopt en dat het ten goede komt aan het eindproduct.”

Tijdwinst voor redacteuren

Het project leverde een gebruiksvriendelijk maatproduct op geschikt voor tablets en volgens de vereisten van accreditatie. Bovendien levert de tool tijdwinst op voor redacteuren. Theunissen: “Nu kan de redacteur zich meer op de content richten in plaats van op de structuur. Wat in het oude systeem tegen de grenzen van het werkbare liep, is ondervangen, het goede bleef gehandhaafd en de grote tijdwinst was helemaal fijn.” De nieuwe e-learning tool is dus fijner werken en leuker leren in één!