071 - 576 13 23
Een dag in het leven van.. Geertje

Een dag in het leven van.. Geertje

door op 23 november 2015


Aangenaam. Mijn naam is Machtildis Geertruida Elisabeth van Beelen, ofwel: Geertje. Ik ben de nieuwste medewerker van SWIS. Na mijn Master Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit ben ik gaan solliciteren en mocht ik al vrij snel op gesprek komen bij  SWIS. De klik was zo goed, dat ik een week later mijn eerste officiële werkdag al had. De functie? Communicatie- en coördinatiemedewerker. Of, zoals een collega het laatst noemde (en wat ik ook wel passend vond): situatie manager. Want voor elke situatie van de klant ben ik het aanspreekpunt en zorg ik dat die ‘gemanaged’ wordt.
Een doordeweekse dag uit mijn leven ziet er ongeveer zo uit:

De wekker van mijn vriend gaat om 07:00. Dat is géén zachte wekker dus op dat moment word ik ook ruw uit mijn dromen gehaald. Met een schuin oog op de klok merk ik op dat ik nog even kan blijven liggen.. tot mijn wekker om 07:20 ook afgaat en ik er van mezelf écht uit moet.

Ik trek de dichtstbijzijnde, dikke trui aan en sluip naar de woonkamer waar mijn vriend inmiddels al aan zijn ontbijtje zit. De schat heeft voor mij een schaaltje klaargezet en voor de gezelligheid eet ik een paar happen kwark, muesli en fruit mee. Nadat we wat gekletst hebben over onze plannen voor de komende dag, geef ik hem een zoen en zwaai ik hem uit. Ik doe de afwas en spring onder de douche. Afhankelijk van hoe langzaam ik ben, kijk ik nog wat TV of scroll ik door mijn favoriete sociale media (lees: Instagram/YouTube).

Het is, om precies te zijn, twee minuten lopen vanaf onze voordeur naar het kantoor van SWIS. Echt een luxe dus! Ik ben meestal rond 09:00 binnen en dan is het nog rustig. Ik start op met een lekker warm groen theetje, open de mail en bekijk of er nog vragen zijn binnengekomen, die ik daarna meteen kan meenemen naar de stand-ups met de teams.

In de dagelijkse stand-ups bespreken we welke verzoeken de vorige dag zijn opgepakt, welke nieuwe vragen of problemen er zijn binnengekomen en wie wat gaat doen. Zo voorkom ik dat verzoeken blijven liggen of dat klanten te lang moeten wachten op hun antwoord of oplossing. Ik heb vaak meer contact met de klant dan de developers (zij focussen zich natuurlijk op de technische kant) waardoor ik weet waar de klant behoefte aan heeft of welk stukje extra aandacht nodig heeft.

Na de stand-ups is mijn theetje op, klets ik wat met een collega en haal ik een kop koffie (om écht wakker te worden). In de uren die volgen beantwoord ik mailtjes met vragen over hosting en domeinnamen, verwerk ik nieuwe opdrachten in de administratie en help ik klanten telefonisch op weg in ons CMS systeem. Voor ik het weet is het 12:30 en wordt er “Er is luuunchh” geroepen door onze receptioniste. Jummie, ik had niet eens door dat ik inmiddels al flink trek had!

Na de lunch ga ik meestal even naar buiten om een frisse neus halen en te ontspannen. s’ Middags zit ik weer achter mijn pc en blijf ik continu met klanten in gesprek. Ook heb ik een meeting gepland met mijn collega Mirjam. We bespreken wekelijks hoe het met me gaat en of ik nog ergens tegenaan loop of nieuwe dingen heb geleerd. Altijd fijn om even te reflecteren en bewust te zijn van hoe ik me voel.
Daarna speel ik nog een potje tafelvoetbal (niet dat ik er iets van bak, maar lol heb ik wel) en bel ik een klant terug om te vragen of het probleem wat de developers gemaakt hebben weer goed werkt. Het laatste uurtje van de dag redigeer ik nog wat teksten voor een collega.

Sinds ik bij SWIS werk vliegen de dagen echt voorbij. Voor ik het weet is het 17:30 en is het tijd om naar huis te gaan. Ik sluit mijn pc af en wens mijn collega’s een fijne avond. Onderweg bedenk ik me nog net op tijd dat ik nog een boodschap nodig had en maak ik een pitstop bij de supermarkt. Hiermee flans ik bij thuiskomst alvast een maaltje in elkaar voor later op de avond. Ik duik met een vriendin nog even de sportschool in voor een lesje ‘Attack’ en klets met haar over onze weekend plannen.

Daarna fiets ik naar huis en smul ik met mijn vriend van ons diner. We kijken in bed nog een aflevering van onze favoriete serie Downton Abbey en dan is het tijd om het licht uit te doen. Morgen weer een nieuwe dag!

Geertje