071 - 576 13 23
Een dag in het leven van Mark Beekman

Een dag in het leven van Mark Beekman

door op 31 januari 2015


Het is 07.00 uur en de wekker gaat. Radio 538 komt uit de speakers van mijn wekkerradio en *klap* het is stil… Het is 07.09 uur en de wekker gaat *klap* en het is weer stil… Het is 07.18 uur en de wekker gaat… Ik ben in dubio of ik nog een keer zal snoozen.

Mijn vriendin Pamela roept ‘Je moet er nu echt uit’. Met tegenzin stap ik uit bed en loop de slaapkamer uit. Vol enthousiasme word ik begroet door onze hond Wody die uit de woonkamer van ons appartement komt rennen. Vervolgens stap ik onder de douche om mij op te frissen en wakker te worden.

Serieus goede koffie

Fris en fruitig stap ik de deur uit om naar SWIS te gaan. Afhankelijk van mijn bui en Buienalarm, kies ik ervoor om te gaan fietsen of de scooter te pakken. Aangekomen bij SWIS merk ik dat ik de eerste ben. Ik haal de deur van het slot, zet de lichten aan, hang mijn jas op, druk mijn pc aan en loop richting het koffiezetapparaat voor een cappuccino. Een serieus goede kop koffie uit ons  koffiezetapparaat wat ook nog in het Serieus Request huis van 3FM heeft gestaan.

Serieuze koffie bij SWIS

Daily stand-up

Na het checken van mijn mail en sociale media en het ‘Goedemorgen’ roepen naar mijn collega’s die langzaam binnen komen lopen, begint de dag met een dagelijkse stand-up. Mijn team (bestaande uit Barry, Arnaud en ik) verzamelt zich voor het scrum bord. Elk teamlid licht kort toe welke stories (functionaliteiten) hij de dag ervoor heeft gerealiseerd, wat er eventueel mis ging en wat hij vandaag van plan is te gaan doen. Als het team up-to-date is en alle neuzen dezelfde kant op staan, begint de werkdag. Maar eerst nog een serieus goede kop koffie!

Nieuwe technieken

Op dit moment is ons team bezig met de realisatie van een app. Een hybride app voor Android en iOS. Voor het realiseren van de app wordt gebruik gemaakt van Cordova, AngularJS en Ionic. Drie nieuwe, maar zeer interessante technieken. Het nadeel van drie nieuwe technieken is dat het vooral veel uitzoekwerk is. Het voordeel is dat we straks de kennis hebben om nog meer apps te gaan bouwen.

Design en code

De stories die ik gedurende de dag oppak variëren van vormgeven tot programmeren. Met mijn functie als front-end developer en visual designer ben ik breed inzetbaar binnen mijn team. Juist de afwisseling tussen het vormgeven en programmeren vind ik erg leuk. Op dit moment flink aan het programmeren voor de NTvT app en vorige maand een aantal ontwerpenvoorstellen gemaakt voor Spot, de community website voor Schiphol die binnenkort live gaat. Stay tuned!

Ontspannen

En na een dag hard werken is het tijd voor wat ontspanning. Elke donderdag nemen we een afzakkertje in ons stamcafé Re-Spons op de hoek van de straat. En elke eerste donderdag van de maand is de borrel op rekening van de baas. Goede deal. Na het nuttigen van een aantal hapjes en drankjes en het voeren van een aantal interessante gesprekken (lees: slap geouwehoer) ga ik voldaan richting huis om de volgende dag weer ‘fris en fruitig’ aan het werk te gaan.