071 - 576 13 23
Een dag met Barry

Een dag met Barry

door op 17 april 2015


Een normale dag start voor mij om half acht 's ochtends in Oegstgeest. Ik heb een hekel aan haasten tijdens mijn ontbijt, dus ik sta redelijk vroeg op. Na het douchen eet ik rustig mijn ontbijtje en lees ondertussen het nieuws en wat weblogs die ik volg. Om kwart voor negen is het tijd om op de fiets te stappen. Dan ben ik iets voor negen uur op het kantoor aan de Langegracht in Leiden. Daar zet ik mijn fiets in de stalling en ga de trappen op naar onze nieuwe bedrijfsruimte op de bovenverdieping van Nieuwe Energie.

De dag plannen

In mijn functie als Scrum Master ben ik verantwoordelijk voor de planning van ons team en regel ik veel van de communicatie met de klanten. Ik start dus met het lezen van mijn mail en het bekijken van mijn agenda. Vanmiddag hebben we een Sprint Meeting waarbij we onze werkzaamheden van afgelopen week presenteren aan de klant. Ik maak alvast een agenda voor deze meeting en bedenk wat we nog moeten regelen.

Als ons team compleet is starten we de dag met een kort overleg, de dagelijkse stand-up meeting. We bepalen de werkzaamheden die we nog moeten oppakken voor de meeting van vanmiddag. Als het werk is verdeeld kan ‘het echte werk’ beginnen. Naast mijn taak als Scrum Master ben ik namelijk ook programmeur. In een gemiddelde week ben ik ongeveer 70% van mijn tijd aan het programmeren. 30% bestaat uit overleggen, de planning voor de komende weken of bijvoorbeeld het schrijven van een verhaaltje voor de nieuwsbrief.

De dag plannen met scrum

De Sprint Meeting

's Middag is de sprint meeting. Tijdens dit overleg met de klant demonstreren we welke functionaliteiten we tijdens de afgelopen week hebben gebouwd. Zo kunnen we direct uitleggen welke keuzes we hebben gemaakt en feedback ophalen voor de komende week. Gelukkig verloopt de sprint goed en komen we weinig problemen tegen. De punten die moeten worden aangepast, zet ik op de backlog en schatten we meteen in.

Na de demonstratie bespreken we welke werkzaamheden we volgende week willen oppakken. Ook bekijken we de planning: passen alle werkzaamheden nog wel in de tijd die we overhebben? Na de meeting werk ik de actiepunten en beslissing van het overleg uit en mail dit rond naar alle aanwezigen.

Ontspannen

Ik sluit de dag af met een potje tafelvoetbal met wat collega's. De dag van een oplevering is altijd stressvoller dan andere dagen, dus het is tijd voor wat ontspanning. Eenmaal thuis aangekomen kook ik voor mij en mijn vriendin Bonnie. Na het eten ga ik hardlopen, lees een boek of werk wat aan een blog die ik voor mezelf aan het bouwen ben.