071 - 576 13 23
Een dag met Hendrik

Een dag met Hendrik

door op 18 april 2016


Regelneef. Vooruitkijken. Afwisseling. Dat is in drie woorden mijn baan als teamleider en Scrum Master bij SWIS. Wat hier precies zo leuk aan is? Loop maar een dag met me mee.

Heilig uurtje

Rond half negen ben ik op kantoor en gaat mijn ‘heilig uurtje’ in. Het eerste uur van de dag is namelijk voor mij het meest productieve. Zo kan ik heel even gefocust aan een klusje voor een klant werken of mijn mailbox opschonen. Na dit uur ben ik meteen wakker.

Sociaal dier

Op werk praat ik veel. Heel veel; ongeveer de helft van mijn tijd ben ik bezig met bellen, mailen en overleggen met klanten en collega’s. Na mijn heilig uurtje begint het al. Als teamleider zit ik elke dag in een paar overleggen. Een aantal belangrijke meetings van de teamleider zijn:

  • De dagelijkse stand-up; elke ochtend leggen we in een kwartier uit hoe het gaat met ons hoofdproject en wat we de komende dag gaan doen. Bij ons huidige project is dit extra leuk, omdat de klant meedoet via Skype.
  • De huddle; elke maandagochtend bespreek ik met onze Accountmanager en Product Owner hoe de afgelopen week is gegaan. Waar hebben we aan gewerkt? Hebben we voldoende uren geschreven? Hoe ziet onze planning de komende weken eruit?
  • Teamleidersoverleg; eens per maand kom ik met de andere teamleiders samen. We delen ervaringen en tips over het teamleiderschap en we behandelen een thema, zoals ‘planning’ of ‘het Service Level Agreement’.

hendrik

Tafelvoetbal

Na een intensieve ochtend, is het tijd voor lunch. Alhoewel ‘lunch’… de laatste tijd rennen sommige collega’s het liefst zo snel mogelijk naar de gameroom om te tafelvoetballen. Ik ben zelf ook groot fan. Mijn specialiteit: stieken (direct voor de keeper van de tegenstander gaan staan en in een keer scoren).

Developer

Naast teamleider ben ik natuurlijk zelf ook developer. Later op de middag pak ik vaak een punt op voor een klant die maandelijks onderhoud krijgt. Tussen de meetings en het organiseren door, programmeer ik soms mee aan het hoofdproject en ik pak elke dag een paar service tickets op. Na de project stand-up doe ik samen met Geertje ook altijd een service stand-up. Ons doel? Alle verzoeken moeten binnen twee dagen weer van het bord af.

Hackaton

Een van mijn betere dagen zijn de dagen waarop we ‘s avonds een hackathon hebben. We bestellen pizza en werken gezamenlijk aan een van onze ‘hobby projecten’. Dit zijn out of de box projecten die we zelf bedenken. Gewoon ‘omdat het kan’ of omdat SWIS hiermee kan opvallen. Voorbeelden hiervan zijn www.leiduhfy.nl en de SWIS PageChecker.

Kortom; mijn dag bestaat uit regelen, vooruitkijken en afwisseling. Aan het einde van de dag ben ik voldaan en klaar voor mijn bed.

tafelvoetbal

Benieuwd naar de dag van andere collega’s? Eveline, Geertje, Joris en Mark schreven ook!