071 - 576 13 23
Klant aan het woord: één systeem voor het hele fysiotherapeutisch revalidatie traject

Klant aan het woord: één systeem voor het hele fysiotherapeutisch revalidatie traject

door op 18 augustus 2014


In klant aan het woord spreken we deze maand Jim Easton van Monitored Rehab Systems. Samen met Monitored Rehab Systems werkt SWIS aan een uitbreiding van FysioRoadmap. Daarmee is er straks voor fysiotherapeuten één systeem voor het hele fysiotherapeutisch revalidatie traject van zorgplan tot financiële afhandeling.

Coachend volgsysteem 

FysioRoadmap is een elektronisch patiëntendossier voor fysiotherapeuten. Het is een coachend volgsysteem dat het fysiotherapeutisch revalidatie traject stuurt, begeleidt en evalueert. Jim Easton (Monitored Rehab Systems): ‘Bij de huisarts kom je meestal voor een enkele afspraak. Naar de fysiotherapeut ga je voor een heel behandeltraject, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. FysioRoadmap begeleidt de patiënt hierbij.’

Ontdekkingsreis 

Tot voor kort had elke fysiotherapeut naast FysioRoadmap nog een tweede softwaresysteem nodig voor de financiële afhandeling van elk traject. Monitored Rehab Systems vond dat dit gebruiksvriendelijker kon en benaderde SWIS. Een spannend project voor beide partijen. Vooraf was niet duidelijk hoe de applicatie er precies uit moest gaan zien. Jim Easton: ‘Het ging om een flinke technische uitdaging. Hoeveel tijd daarvoor moest worden ingepland, was vooraf niet in te schatten. SWIS durfde die ontdekkingsreis samen aan te gaan. En we hadden een goed gevoel bij het contact met SWIS.’

Kleine stukjes werkende software

Easton vervolgt: ‘Het werken met SWIS is prettig, omdat je met een team werkt. De sprintstructuur zorgt ervoor dat er telkens kleine stukjes werkende software worden opgeleverd. Wel zou het voor dit project goed zijn, als er buiten de sprints ook directe capaciteit is voor losse problemen.

Een mooie innovatie; een systeem voor de fysiotherapeutische markt

Sinds september testen vijftig fysiopraktijken de vernieuwde FysioRoadmap. Met de input van de praktijken gaan SWIS en Monitored Rehab Systems weer aan de slag. Uitzonderingen en veranderende regelgeving vormen een uitdaging. Zo is er straks echt één systeem, dat de fysiotherapeutische markt door en door kent. Een mooie innovatie, mede mogelijk gemaakt door SWIS.