071 - 576 13 23
Klant aan het woord: Gemeente Rotterdam Petra Berrevoets

Klant aan het woord: Gemeente Rotterdam Petra Berrevoets

door op 18 maart 2014


"Eindelijk hebben wij ook GeoStart!"

Internetbureau SWIS ontwikkelde voor gemeente Rotterdam een GeoStart-applicatie. We spreken erover met Petra Berrevoets. 

Het beste van twee werelden

Begin dit jaar kreeg gemeente Rotterdam een nieuwe kaartapplicatie. Ontwikkeld op basis van Open Layers met eigen kaartmateriaal van de gemeente. Zo brachten SWIS en de gemeente samen het beste van twee werelden bij elkaar.

Belangen van de burger voorop

Petra Berrevoets: “Hiervoor hadden we wel een frisse site, maar een ouderwetse kaartapplicatie. Je kon er geo-info mee vinden, zoals de locatie van zwembaden of info over bouwbestemmingen. Maar simpel was dat niet. Niet erg nuttig voor de ‘gewone’ Rotterdammer dus. Terwijl hun belangen voor ons juist voorop staan."

maps.rotterdam.nl

Een beetje jaloers

Petra: “Onze oude website ging tegelijk live met die van de gemeente Den Haag. Ik was toen al een beetje jaloers op hun kaart. Die was ontwikkeld door SWIS. Toen eind vorig jaar de nieuwe kaartapplicatie van Maastricht Bereikbaar gelanceerd werd, was ik helemaal om. Wéér een project van SWIS. Nu hebben wij eindelijk ook GeoStart!”

Mobiele versie

Gemeente Rotterdam heeft al veel enthousiaste reacties ontvangen van gebruikers. Op dit moment inventariseert de gemeente aan welke geo-informatie nog meer behoefte is. Vanaf april ontwikkelt SWIS de applicatie verder en komt er ook een mobiele versie.