071 - 576 13 23
Nieuwe app Praktische Pediatrie

Nieuwe app Praktische Pediatrie

door op 20 juli 2015


Hoe maak je verplichte nascholing voor medici leerzamer, gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker? Een centrale vraag in het werk van Prelum Uitgevers. Prelum ontwikkelt nascholingsproducten, zoals het tijdschrift Praktische Pediatrie over kindergeneeskunde.

SWIS ontwikkelde eerder al het bijbehorende online platform inclusief E-learning. Vanaf nu is er ook een app. Onderweg of op de bank: zo wordt nascholing en op de hoogte blijven van je vakgebied heel eenvoudig. 

Één app die werkt op zowel Android als iOS, smartphones en tablets

Om niet meerdere apps te hoeven ontwikkelen voor verschillende mobiele besturingssystemen, hebben we gebruik gemaakt van Ionic. Ionic is een open source technologie die de webtechnologieën waarmee we altijd werken, ‘verpakt’ tot apps. Deze ogen en voelen als native apps. Zo kun je op één centrale plek wijzigingen aanbrengen in plaats van elke app afzonderlijk bij te moeten werken. De inhoud van de app is zelfs te beheren vanuit ons content management systeem Webbeheer. Dat scheelt dus niet alleen in ontwikkeltijd, maar ook in onderhoud. Wij zijn fan.

Web mét functionaliteit van de smartphone

Ionic combineert de voordelen van het web met de functionaliteit van de smartphone. De webbasis maakt dat wij een heel overzichtelijk ontwikkeltraject kunnen aanbieden. Tegelijk zijn handige functionaliteiten van de smartphone, zoals pushnotificaties, gewoon beschikbaar.

Zo krijgen gebruikers van de Praktische Pediatrie app een notificatie bij mededelingen van de redactie (bv. een correctie) of als er een nieuw tijdschrift beschikbaar is.

Actuele praktijkgerichte informatie op elk medium

De app biedt naast toegang tot alle tijdschriftartikelen, ook relevant nieuws en actuele discussies. Abonnees kunnen met hun bestaande gegevens inloggen en de bijbehorende geaccrediteerde nascholing maken. Ze doorlopen stap voor stap de vragen en krijgen direct feedback op de gegeven antwoorden. Tussentijds pauzeren om op een later moment verder te gaan, kan ook. De app onthoudt waar de gebruiker is gebleven.

Handig en mooi

En tot slot: we zijn niet alleen trots op de techniek, we willen je ook graag de werking en de look en feel van de app laten zien: