071 - 576 13 23
Stagiaire in Webdevelopersland

Stagiaire in Webdevelopersland

door op 13 juni 2017


Eveline studeert Communicatie aan de Hogeschool Leiden. In de laatste fase van haar studie deed ze onderzoek en schreef ze haar scriptie bij SWIS. Tijdens een eerdere stage en bijbaan raakte ze thuis in Leiden. Hier maakte zij al snel kennis met ons en vond ze haar weg naar een leerzame en gezellige afstudeerperiode. In dit blog vertelt ze meer over haar tijd bij SWIS:

Hoe het allemaal begon

Waar ik voor het eerst met SWIS in aanraking ben gekomen? Dat was al tijdens mijn eerdere stage. Ik ging met mijn stagebegeleidster mee naar afspraken bij SWIS en kreeg zo een kijkje in de wereld van het internetbureau. Een jaar later kwam ik een aantal SWIS’ers weer tegen op de Nieuwjaarsreceptie Ondernemend Leiden. Ik zocht een interessante afstudeeropdracht en SWIS wilde zich graag verder verdiepen in de markt. We raakten aan de praat en al snel vormde het idee voor een afstudeerstage.  Nog geen dag later solliciteerde ik. Het bleek een perfecte match!

Scriptie schrijven

Tijdens mijn afstuderen onderzocht ik de markt van internetbureaus. Wat zoeken bedrijven in een webpartner? Welke diensten van een digitaal bureau vinden zij belangrijk? Zoeken zij alleen een bouwer of ook een strategische partner? Aan de huidige klanten stelde ik ook vragen over de sterke punten van SWIS. Wat onderscheidt SWIS nou echt van andere bureaus? Mijn onderzoek had een specifieke focus op de lokale omgeving van SWIS. Daarom benaderde ik ook een aantal Leidse bedrijven met mijn vragen.

Meewerken

Mijn werkweek bestond uit drie dagen afstudeeronderzoek en twee dagen meewerken op de afdeling Account. Hier voerde ik taken uit op het gebied van marketing, communicatie en service: een leuke mix van verschillende werkzaamheden. Ik wilde graag ook meewerken bij SWIS, omdat ik het gevoel had dat ik op deze manier nog meer uit mijn stage kon halen. Ik was dan ook helemaal in mijn nopjes toen bleek dat ik inderdaad twee dagen mocht meewerken. Op deze manier leerde ik het bedrijf nog beter kennen en deed ik meer werkervaring op.

Een buitenaardse taal?

Daarnaast vond ik het leuk om meer inzicht te krijgen in de technische kant. Tijdens de eerste dagen vlogen de technische termen mij al om de oren. Dit klonk voor mij toen nog als een soort vreemde taal die iedereen bij SWIS moeiteloos leek te spreken. “E.T. phone home”. Gelukkig was iedereen altijd bereid om mijn vragen te beantwoorden en mij handige voorbeelden te geven. Het duurde daarom ook niet lang voordat ik zelf begon te communiceren in deze taal.

Thuis bij SWIS

Wat ik zo leuk vind aan SWIS? Dan zeg ik toch de sfeer. De SWIS’ers zijn allemaal erg benaderbaar en gezellig. Door de leuke activiteiten leerde ik iedereen kennen en voelde ik mij al snel thuis. De gezamenlijke lunches, SWIS-borrels, potjes tafelvoetbal, wandelingetjes na de lunch en praatjes bij het koffieapparaat hebben hier allemaal aan bijgedragen.

Ik als stellig niet-hardloper heb hier zelfs geleerd dat rennen stiekem toch best leuk is. Samen met een aantal collega’s deed ik een maand lang elke woensdagavond mee aan een hardloopclinic. De kers op de kaart was de Leidse Singelloop die wij samen liepen onder luid gejuich van collega’s langs de kant.

eveline bedankt

Time flies

Een fulltime stageweek bij SWIS voelde niet als een lange week. In tegendeel, de tijd vloog voorbij. Ik mocht hier zelfstandig aan de slag met leuke uitdagingen, maar ik werd ook goed begeleid. Ik kon mijn stagebegeleider altijd om hulp vragen en ook mijn andere collega’s stonden voor mij klaar wanneer ik vragen had. Het open kantoor biedt een creatieve en inspirerende omgeving waar ik graag werkte. Van uren wegkijken was dus zeker geen sprake. Soms denk ik zelfs dat mijn stagetijd alweer veel te snel voorbij ging!

Ben jij na het lezen van mijn blog enthousiast geworden en zou je zelf misschien ook wel stage willen lopen bij SWIS? Je kunt Kim (kim@swis.nl) altijd een mailtje sturen!