071 - 576 13 23
Structureel meer bezoekers op je site?

Structureel meer bezoekers op je site?

door op 01 juni 2015


Een piek in je bezoekersaantallen? Hopelijk is dat het gevolg van je marketinginspanningen, maar reken jezelf niet al te snel rijk. Het kan ook spam zijn. Dit loopt bij sommigen op tot honderd bezoekers per dag. De spam is niet schadelijk, maar geeft wel een vertroebeld inzicht in je statistieken.

Wat zijn spam verwijzingen?

Wanneer een website linkt naar die van jou en een bezoeker klikt erop, wordt dit bezoek in Google Analytics gekwalificeerd als ‘referral’. De laatste tijd zijn ‘Ghost Referrals’, ook wel spamverwijzingen genoemd actief. ‘Spam verwijzing’ is internetjargon voor bezoeken aan je website die niet door echte bezoekers zijn gedaan, maar door malafide software. De bezoekers van sommige verwijzers zijn nog  nooit op je website geweest!

google

Hoe weet je of jij last hebt van spamverwijzingen?

Komen onderstaande referrals voor in je statistieken dan heb je last van spamverwijzingen. Deze lijst is niet volledig. Voor een volledig overzicht kun je de spamlijst bekijken.

spamrefferals.png

afbeelding: spam verwijzers (Let op: zijn niet alle verwijzers)

Ik heb spam verwijzingen, wat nu?

Doe je niets met je Google Analytics statistieken, dan is het niet noodzakelijk om actie te ondernemen. Is Google Analytics een belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering dan kan die vertroebelde data een verkeer inzicht in de resultaten geven. Je kunt dan twee dingen doen: 

  • Afwachten tot Google zelf met een oplossing komt. We verwachten dat Google dit moet doen, maar weten niet wanneer dit gaat gebeuren.
  • Ons aan het werk zetten om deze verwijzers eruit te filteren. De filtering werkt niet met terugwerkende kracht. Om dit te doen hebben we 2 uur nodig.

Heb je vragen over spamverwijzingen of wil je ze eruit laten filteren, neem dan contact op met service@swis.nl.