071 - 576 13 23
SWIS in de race voor de Frisse Dingen Innovation Award!

SWIS in de race voor de Frisse Dingen Innovation Award!

door op 17 augustus 2017


Wij zijn genomineerd voor de Frisse Dingen Innovation Award van Natuur & Milieu! De innovatieve routeplanner FastNed, die SWIS ontwikkeld heeft, toont bij welk laadstation de elektrische autorijder moet laden om opgeladen bij de bestemming aan te komen.

Stem op onze innovatie!

FastNed Routeplanner

De FastNed Routeplanner voor elektrische auto’s is een intuïtieve manier om een reis te plannen. Voer het begin- en eindpunt en de actieradius van de auto in en de routeplanner geeft aan wanneer en hoe lang er getankt moet worden, alsmede de totale verwachtte reistijd. De routeplanner is ontwikkeld om een relatief nieuw fenomeen uit de wereld te helpen: range anxiety. Dit is de benaming voor de grootste angst van veel elektrische rijders: haal ik mijn bestemming wel?

Strategie achter de routeplanner is dan ook om de angst weg te nemen en mensen zonder zorgen de auto in te laten stappen. Op die manier zal elektrisch rijden nog meer gestimuleerd worden.

Duurzaamheid

SWIS heeft meerdere duurzame projecten gecreëerd. Onder andere laadpaalnodig, HIER opgewekt en HIER verwarmt zijn kennisplatforms voor lokale duurzame energie-initiatieven en iedereen die daar interesse in heeft. 

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden produceert aanzienlijk minder schadelijke stoffen en leidt tot een verminderde CO2-uitstoot. Door de lagere uitstoot van schadelijke stoffen zal dit een zeer gunstige uitwerking hebben, vooral in steden en op biodiversiteit. Ook is elektrisch rijden goedkoper voor de consument en de verwachting is dat dit nog goedkoper wordt. Kijk voor meer informatie op route.fastned.nl.

Frisse Dingen

Frisse Dingen is het platform voor duurzame innovaties. Deze wedstrijd staat in het teken van een innovatief product of dienst om Nederland te helpen met de energietransitie. De prijs: een half jaar lang toegang tot de expertise en het partnernetwerk van Liander.

Stemmen

De 10 innovaties met de meeste stemmen op 1 oktober gaan door naar de finale op 27 oktober tijdens de Accenture Innovation Award, en daar willen wij natuurlijk bij horen. Jij kunt helpen, door via onderstaande knop op ons te stemmen! Alvast heel erg bedankt!

Stem op onze innovatie!