Amsterdam Bereikbaar

Screenshot van de website van Amsterdam Bereikbaar

Als je nooit meer voor verrassingen wil komen te staan als je naar Amsterdam toe gaat, is het handig om de website Amsterdambereikbaar.nl te raadplegen. Zo ga je altijd voorbereid op reis.

Screenshot van de website van Amsterdam Bereikbaar

Geen reisplanner maar een ‘reisvoorbereider’

Amsterdambereikbaar.nl biedt met informatie van 5 grote infrapartners: Rijkswaterstaat, ProRail, de Gemeente Amsterdam, Provincie Noord-Holland en de vervoerregio Amsterdam een geheel nieuw overzicht. Door deze samenwerking wordt het mogelijk een compleet beeld van alle werkzaamheden aan weg en spoor van nu én in de toekomst te geven in de vorm van een ’bereikbaarheidsagenda’ die reizigers pre-trip informeert. Doordat Amsterdam Bereikbaar fungeert als een overkoepelend orgaan heeft zij een unieke positie als informatieverstrekker en weet een reiziger altijd als eerste wat er speelt en kan zo zijn/haar reis optimaal voorbereiden.
 

Amsterdam Bereikbaar biedt handelingsperspectief

Om een website neer te zetten die goed inspeelt op de behoeften van de bezoekers zijn er meerdere onderzoeken uitgevoerd. Tijdens een strategische sessie bleek bijvoorbeeld dat een kaart met hinderinformatie niet voldoende is, er is ook behoefte aan handelingsperspectief. Wat als de trein niet rijdt op het gebruikelijke traject, is het dan beter om de metro te pakken of is iemand sneller op de plaats van bestemming met een OV-fiets of elektrische deelscooter? Voor het maken van die keuze is het ideaal als de reiziger zoveel mogelijk alternatieve opties te zien krijgt.
 

Tesla van Kampen, Sr. Communicatieadviseur Amsterdam Bereikbaar: ‘’We zijn blij met het vernieuwende concept en krijgen daar ook veel goede respons op. Bezoekers vinden het ‘fris en eigentijds’, dit hebben ze nog nooit eerder gezien. Ook het design van de website spreekt ze erg aan en de stoplichten om de drukte aan te geven zijn heel intuïtief!’’

Externe video URL

Advies over hinder op maat 


Amsterdam Bereikbaar staat voor twee belangrijke zaken: Reizigers informeren over hinder en hen bijpassend handelingsperspectief geven. Om dat mogelijk te maken hebben we de dimensie ‘modaliteit’ op de website toegevoegd. De hinder is natuurlijk heel anders als er gebruik gemaakt wordt van een fiets, de auto of het OV. Wanneer je je vervoermiddel selecteert wordt er op maat eventuele hinder getoond in een door de bezoeker geselecteerd deel van de stad. Het is natuurlijk heel vervelend dat er hinder is, maar de website  laat zien hoe je dit kunt omzeilen! 

Amsterdambereikbaar biedt nieuw en ‘duurzaam’ concept
 

De Piet Heintunnel, een belangrijke toegangsweg tot het centrum van Amsterdam, is momenteel afgesloten. Voor het eerst is Amsterdambereikbaar.nl dé plek waar reizigers alle informatie hierover kunnen vinden en de beste reisoptie kunnen plannen. Dit kan variëren van het advies van het mijden van de spits, thuiswerken of het gebruik van een deelscooter. De thema’s duurzame gedragsverandering, autoluw, deelmobiliteit en luchtkwaliteit spelen momenteel een grote rol in Amsterdam. Deze zaken zijn nauw verbonden met verkeershinder en bereikbaarheid.

Nu dat de Piet Heintunnel bijna 1,5 jaar niet meer toegankelijk is en reizigers worden gestimuleerd om gebruik te maken van andere duurzamere oplossingen, is dit een uitgelezen moment om deze gedragsverandering ook blijvend bij reizigers te bewerkstelligen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van praktische video’s waarin uitgelegd wordt waar je bijvoorbeeld een elektrische scooter leent en hoe dit precies in zijn werk gaat. Met als doel reizigers over de streep te trekken om een duurzaam vervoermiddel te proberen en vervolgens aan te houden en te integreren in hun dagelijks leven. Zo werken we samen aan een toegankelijk en beter Amsterdam! 

Wil je meer weten over deze case of ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Mario Gerssen via de mail of via de telefoon op: 06-12150590. 

Mario Gerssen