Artsen zonder Grenzen

Inzicht in de logistieke data van alle missies. Wereldwijd.

Snel internet en geavanceerde systemen: voor ons de normaalste zaak van de wereld.  Maar dat is niet overal ter wereld zo. Artsen zonder Grenzen biedt medische noodhulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. SWIS ontwikkelde een logistiek rapportagesysteem dat wereldwijd gebruikt wordt.

Een screenshot van de applicatie waar data ingevoerd kan worden.

Registratie in het veld

Artsen zonder Grenzen biedt noodhulp in heftige situaties. In een sloppenwijk in Bangladesh bijvoorbeeld, waar vluchtelingen uit Myanmar leven. Veldmedewerkers ter plaatse moeten data over voorraadverbruik, de efficiëntie van voertuigen of het verlies van medicijnen kunnen rapporteren. Een hele uitdaging als je bedenkt, dat er zoals in veel ontwikkelingslanden, op deze locatie geen of zeer langzaam internet is.

Een screenshot van de applicatie.

Mission control: Projecten inzichtelijk

SWIS heeft voor Artsen zonder Grenzen een systeem opgezet, dat ook werkt zonder internetverbinding. Lokaal hebben veldmedewerkers een invoersysteem dat alle projecten binnen de missie coördineert.

Een screenshot van het operationele dashboard van de applicatie.

Operational Centre: Scorecards en reports van alle missies

Het hoofdkantoor gebruikt deze data om rapportages en diepgaande analyses te maken. Zo is direct duidelijk wat een team nodig heeft en kunnen de artsen zich concentreren op wat er echt toe doet: noodhulp bieden op de beste manier.