Ask NTVG

Ask NTVG is een revolutionaire AI-zoekmachine die artsen en onderzoekers ondersteunt bij medische vraagstukken. Je typt je vraag en Ask NTVG genereert razendsnel een antwoord inclusief verwijzingen naar NTVG-artikelen. Gevoed door meer dan 30.000 wetenschappelijke artikelen van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTVG) zijn de antwoorden van Ask NTVG over het algemeen betrouwbaar én controleerbaar. 

Tijdschriften van NTVG met het logo van ask NTVG erop
Gebouwd met:
AI
Hugging Face
Laravel
Weaviate
Integraties:
ChatGPT
Prijsklasse:
€ 15.000 - € 30.000

Vraag. Vind. Vertrouw.

Ask NTVG is een AI-zoekmachine die vragen van bezoekers beantwoordt op basis van de artikelen van het NTVG en deze weergeeft in de vorm van een conversatie. Wij noemen dit een Converstational Answer Engine. Artsen kunnen vragen stellen in natuurlijke taal in plaats van keywords, net zoals ze dat bij een collega zouden doen, waardoor het toegankelijk en eenvoudig in gebruik is. Of het nu gaat om een specifieke casus of om een overzicht van de meest recente artikelen over een bepaald onderwerp, Ask NTVG levert relevante en waardevolle informatie op een presenteerblaadje.

AskNTvG video thumbnail
Externe video URL

De kennis van 32.163 NTVG artikelen

De betrouwbaarheid van Ask NTVG is van het grootste belang. De AI-zoekmachine is specifiek ontworpen voor artsen. Het biedt antwoorden zonder vervuiling van externe online content, waardoor de betrouwbaarheid van de verstrekte informatie wordt gewaarborgd. De bronvermelding naar de NTVG-artikelen maakt de informatie herleidbaar. Dit draagt bij aan de onafhankelijkheid en wetenschappelijke aard van de organisatie, met respect voor auteursrecht. Dit maakt Ask NTVG een waardevolle hulpbron voor artsen die op zoek zijn naar betrouwbare medische informatie. Echter, de eindverantwoordelijkheid voor de interpretatie en de toepassing ligt bij de arts zelf.

Onze nieuwe AI-zoekmachine Ask NTVG is gebaseerd op een groot taalmodel dat alléén de kennis van NTVG-artikelen gebruikt. We lopen voor op onze concurrenten. Waar zij nog zoektermen vragen en hiermee hun databases afstruinen, doen wij dat nu met zoekvragen.

-Marcel Olde Rikkert, Hoofdredacteur Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

Marcel Olde Rikkert

Een beter antwoord dan ChatGPT

AI is goed in aanbevelen, voorspellen, herkennen en genereren. Het kan omgaan met scenario's en data die het nog niet kent.​ Dit maakt een revolutie mogelijk. Met AI hebben we een techniek in handen die bezoekers in staat stelt vragen te stellen in plaats van op trefwoorden te zoeken. 

In tegenstelling tot traditionele zoekmachines, die afhankelijk zijn van trefwoorden, maakt Ask NTVG gebruik van Semantic Search. Deze innovatieve techniek gaat dieper in op de betekenis en context van volledige vragen, iets cruciaals in de medische wereld waar precisie en nuance onmisbaar zijn. Een simpel trefwoord is vaak niet genoeg om de benodigde diepgang te bieden.

Met Ask NTVG kunnen gebruikers vragen stellen in natuurlijke taal, wat resulteert in slimmer zoeken en sneller vinden van de juiste informatie. Dit alles maakt Ask NTVG uniek en bijzonder waardevol voor medische professionals die op zoek zijn naar snelle, actuele en herleidbare antwoorden op hun vragen.


Ask NTVG onder de microscoop

Ask NTVG maakt gebruik van Retrieval Augmented Generation (RAG), dit proces kent twee stappen: opzoeken van relevante informatie en genereren van een antwoord. Traditionele taalmodellen zijn beperkt tot de kennis waarop ze getraind zijn. Wanneer nieuwe informatie verschijnt, zoals recente medische artikelen, verouderen deze modellen sneller.

RAG lost dit op door het taalmodel te koppelen aan het dynamische database van NTVG-artikelen. Wanneer een vraag wordt gesteld, zoekt het systeem eerst naar relevante informatie in deze database. Dit betekent dat Ask NTVG altijd up-to-date is met de laatste medische kennis, zonder dat het taalmodel voortdurend opnieuw getraind wordt.

Retrieval Augmented Generation (RAG)

Ervaar het zelf

Hoewel Ask NTVG een abonnement vereist voor toegang, kun je dezelfde techniek als Ask NTVG op Postbus 42 ervaren. Postbus 42 is de vraagbaak voor al je vragen aan de rijksoverheid. Eén loket, nooit meer zoeken en meteen een antwoord op je vraag. Zo zou het moeten. En wij denken dat het kan. 

Ga naar Postbus42

Mockup mobiel homepage postbus42