Drupal.nl

Drupal doet er toe. Dat blijkt wel aan de enorme Nederlandse community die Drupal rijk is en de 225 Nederlandse bureaus die met Drupal werken. Stichting Drupal Nederland, vond het daarom hoogtijd om in 2022 het platform een meer volwassen identiteit te geven. Een trotste thuisbasis voor gemeenschap en partners.

Vrouw met laptop. Logo van drupal over de foto heen
Gebouwd met:
Drupal 10
Prijsklasse:
€ 5.000 - € 15.000

Resultaat

Bij SWIS gebruiken we Drupal voor bijna al onze websites en dragen het CMS een warm hart toe, daarom vonden we het belangrijk om dit project vóór de community te maken. Veel van onze eigen tijd zit in dit project, het project heeft een duidelijke open source benadering en het teruggeven aan de Drupal-community stond centraal.

Het resultaat is een totaal nieuw (interactief) design waar veel ruimte is voor al het Drupal-gerelateerd nieuws, events en partners. Een platform wat echt voelt als thuisbasis voor de Nederlandse Drupal-community, maar tegelijkertijd ook informeert over de mogelijkheden die Drupal, als content management systeem, biedt.

We hebben het platform van de grond af aan opgebouwd en hierbij goed gekeken én geluisterd naar de behoeftes die de gebruikers van drupal.nl hebben. De website is vervolgens opgebouwd uit een aantal onderdelen:

  • Nieuws
  • Toepassingen
  • Drupal-cases (van partners)
  • Events
  • Community
     

Bij het design spelen kleur en visuele elementen een belangrijke rol. Het design oogt speels maar ook tegelijkertijd ook zakelijk.

Diverse buitenlandse stichtingen, vergelijkbaar met Stichting Drupal Nederland, hebben aangegeven het design van Drupal.nl te willen overnemen en te vertalen naar hun gemeenschap.

Overige informatie

Als fervent gebruiker van Drupal vonden we het bij SWIS belangrijk om dit project vóór de community te maken. Veel van onze eigen tijd zit in dit project, het project heeft een duidelijke open source benadering en het teruggeven aan de Drupal-community stond centraal.

Gelijktijdig met het ontwikkelen van de website brak de oorlog in Oekraïne uit. Stichting Drupal Nederland vond het daarom erg belangrijk om steun uit te spreken naar de Oekraïense Drupal-gemeenschap en de gemeenschap te ondersteunen. Er is daarom gekozen om de technische implementatie van homepage uit te besteden aan Lemberg Solutions uit Oekraïne (Lviv). SWIS heeft nauw samen gewerkt met Lemberg Solutions om homepage te ontwikkelen.