Fastned routeplanner

Vrijheid voor de elektrisch rijder.

Met de opkomst van elektrisch rijden is ook een nieuw fenomeen ontstaan: range anxiety. Oftewel de vraag 'haal ik mijn bestemming wel?'. Fastned speelt hier op in door 's werelds eerste netwerk van snellaadstations op A-locaties op te zetten, met uitsluitend stroom van zon en wind. Goede kans dat je de gele laadstations wel eens langs de snelweg hebt gespot. Om de bestuurders van elektrische auto's te helpen om hun bestemming te halen werd de Fastned Routeplanner bedacht. Fastned vroeg SWIS om te helpen bij het ontwikkelen hiervan.

Fastned routerplanner op mobiel

400 routes per dag

De routeplanner is met veel enthousiasme ontvangen bij elektrische rijders. De afgelopen 12 maanden zijn meer dan 135.000 routes gepland, wat neerkomt op bijna 400 routes per dag. De routeplanner is gratis en uiteraard hebben we ervoor gezorgd dat de deze beschikbaar is via zowel mobiel, tablet en desktop. 

En SWIS? Wij zijn blij om bij te kunnen dragen aan een elektrisch rijdende toekomst.

Fastned routeplanner

Technische uitdaging

Met het algoritme dat we ontwikkelden, berekenen we de optimale route van A naar B. Hierbij houden we rekening met de range van je elektrische auto, de drukte op de weg, de ligging van Fastned stations en de laadcurve van snelladers. Op die manier kom je zo snel mogelijk op bestemming. Zónder een lege accu onderweg! 

Fastned laadstation

Pepijn Vloemans van Fastned over SWIS

Pepijn: ‘Ik ben verantwoordelijk voor de marketing bij FastNed en heb het project van dag tot dag geleid. We zochten een goede partij om deze applicatie te bouwen. Doordat SWIS sterk is in geo-applicaties kwamen we bij hen uit. We hebben uitgebreid gevraagd hoe ze het zouden aanpakken en goed geluisterd naar welke technische oplossingen ze boden. We hadden direct veel vertrouwen in hun aanpak. Hendrik wist alle vragen te beantwoorden en je merkte dat hun kennis van Google Maps heel groot is. En het is fijn dat het een Nederlandse partij is, waar je zo even langs kunt gaan.’

Pepijn vervolgt: ‘Bij FastNed hebben we al heel duidelijk een eigen stijl. Daar moest de applicatie bij aansluiten. We hadden ook behoorlijk wat eigen ideeën over hoe het moest worden. Maar SWIS heeft zeker geleverd wat ze hebben beloofd. Met scrum had ik geen ervaring, maar in de praktijk heb ik niet zoveel gemerkt van het werken met scrum. Ze hebben het vooral heel efficiënt gedaan. Als je een probleem aangaf, losten zij het direct op. Ze zijn leergierig en positief en zien altijd mogelijkheden om het beter te maken.’