Mijn Gezonde Werkvloer

Logo van Holland Fit

Mijn Gezonde Werkvloer is het grootste vitaliteitsplatform van Nederland, met meer dan 10.000 actieve deelnemers. Bedrijven als Transavia, Rochdale, Eigen Haard, Eindhoven Airport en ADP zijn aangesloten omdat ze het belang inzien van een gezonde werkvloer voor haar werknemers. 

Persoonlijke omgeving

Als werknemer van een bedrijf dat is aangesloten bij Mijn Gezonde Werkvloer kan je inloggen op je persoonlijke omgeving. Hier vind je allerlei mogelijkheden om te werken aan je gezondheid. Denk aan zelftesten, tips om meer te bewegen en voedingsadvies door te chatten met een diëtist. Ook is het mogelijk om online een abonnement te nemen bij de sportschool bij jou in de buurt (meestal met korting via je werkgever) of een proefles bootcamp te boeken. En mocht je het leuk vinden om samen met je collega's aan een sportieve activiteit deel te nemen dan kan je dat doen via het platform. Zo heb je in no time een hardloopteam bij elkaar om samen mee te doen aan die cityrun. 

Mijn gezonde werkvloer

Something old -> something new

Het oude platform was door de jaren heel complex geworden, té complex om een nieuwe solide basis op te kunnen zetten. We zijn dus from scratch begonnen, starten met een strategisch traject om de behoefte te bepalen. De rijke schat aan data uit oude platform kwam hierbij goed van pas. Onze UX designers zijn gestart met het einddoel voor ogen: een simpele maar allesomvattende layout. De grote hoeveelheid beschikbare content is gefaseerd aangeboden aan de gebruiker, zodat elk bezoek verrijkt kon worden met nieuwe informatie. 

Doel bereikt? 

Het belangrijkste doel van de nieuwe website was om de gebruikers minimaal drie minuten op de website door te laten brengen. Bij het oude platform was dit in 18% van de gevallen zo, nu is het bij bijna 35% het geval. Ook is het aantal actieve gebruikers toegenomen met 41%. Of deze toename in percentages ook betekent dat de gebruikers daadwerkelijk vitaler zijn geworden kunnen we helaas niet bewijzen, maar dat kan bijna niet anders toch? 

Technische uitdaging

Genoeg uitdaging voor onze developers! Zo is dit een zogenaamd multi domain platform: elke klant krijgt haar eigen omgeving met een eigen domein, design en content. Allemaal vanuit het centrale Drupal 8 account. De website bevat een commerciële module in combinatie met geo oplossingen: gebruikers krijgen persoonlijke content te zien op basis van hun locatie (bijvoorbeeld die proefles bootcamp in het park naast de deur). Gebruikers kunnen door middel van het private message system binnen hun eigen online omgeving chatten met hun coach. We hebben een uitgebreid survey system geïntegreerd waarmee gebruikers allerlei zelftests kunnen doen. De SAML integratie maakt het mogelijk dat gebruikers direct vanuit hun intranet omgeving kunnen inloggen op de Mijn Gezonde Werkvloer omgeving, zonder een extra login dus. Daarnaast is er een MailChimp- en Google Analytics integratie.