Hoe we betrouwbare informatie en een veilige community voor mensen met MS samenbrengen op een platform

MS.nl is een samenwerking tussen het Nationaal MS Fonds, MS Vereniging Nederland en Stichting MS Research. Met dit initiatief brengen ze hun kennis, inzicht, ervaringen en wetenschap samen. Hiermee dragen ze bij aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met Multiple Sclerose (MS) en hun naasten.

Een persoon met wandelstok en het logo van MS erbij
Gebouwd met:
Drupal 10
Elasticsearch
Encrypted storage
Headless
JSON:API
Laravel
Nuxt
Integraties:
Matomo
Mautic
TZW
Prijsklasse:
€ 100.000 - € 250.000

Alles op één plek

Ruim 25.000 mensen in Nederland hebben MS, een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Op internet kunnen zij veel informatie vinden over hun ziekte. Alleen is deze informatie vaak verspreid, onvolledig en soms zelfs tegenstrijdig. MS.nl is een platform waarop alle mensen met MS en hun naasten betrouwbare informatie kunnen vinden. Daarnaast biedt het platform een veilige community om ervaringen te delen en in contact te komen met lotgenoten door aan gesprekken mee te doen of een blog te schrijven. Het is dé online ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft met MS.

Logo ms en logo's partners
Externe video URL

Persoonlijke aanbevelingen

Elke situatie met MS is anders. Op MS.nl kunnen mensen terecht voor informatie, tips en ervaringen die passen bij hun eigen situatie. Voor wie nog niet weet waar te beginnen, is de 'Wegwijzer' een uitkomst. Door een paar vragen te beantwoorden, weet de wegwijzer precies wat bij zijn situatie past. Bovendien hebben ingelogde deelnemers van het platform toegang tot aanbevelingen die zijn afgestemd op hun eigen profiel. Struinen door informatie is hiermee verleden tijd.

Mockup aanbevelingen scherm

Krachten gebundeld

Een patiëntenplatform ondersteunt mensen met een specifieke (meestal chronische) ziekte te met informatie, contact en hulp. Ongeacht hoe verschillend de ziektebeelden zijn, zien we dat patiënten een vergelijkbare informatiebehoefte hebben. Wij geloven in het bundelen van krachten en het delen van succes. Daarom is MS.nl ontwikkeld met oog voor efficiëntie, met als basis het succesvolle patiëntenplatform Diabetes.nl. Het delen van technische- en informatiearchitectuur stelde ons in staat om de time-to-market met ±70% te verkorten en in korte tijd een robuust en volwassen patiëntenplatform te realiseren. De twee organisaties profiteren van elkaars interessante functies. Generiek waar mogelijk, specifiek waar nodig.

Lees de case van diabetes.nl voor het technische fundament.

 

“Samen met SWIS hebben we in korte tijd een veilig en privacy-vriendelijk product neergezet voor alle mensen met MS in Nederland. Dankzij het snelle schakelen en het zorgvuldig meedenken ook nog eens mooi binnen de planning. Project geslaagd!”

- Roel Groeneveld, Product Owner MS.nl

Een snel groeiende community

In slechts drie weken tijd is er een betrokken community van ruim 500 deelnemers ontstaan, bestaande uit mensen met multiple sclerose (MS) en hun naasten. Het is een veilige plek waar mensen hun ervaringen, tips en adviezen met elkaar delen onder toezicht van deskundigen. Deze plek dient niet alleen als een virtuele ontmoetingsplaats, maar ook als een bron van inspiratie en kennis. Zo deelde een deelnemer enthousiast bij de livegang: “Dit is het platform waar ik van had gedroomd toen ik tien jaar geleden de diagnose kreeg.” 
 

Je vindt wat je zoekt op MS.nl

Bekijk het platform hier

Stuurgroep kijkend naar de homepage op het scherm