Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

De afgelopen tijd bleek maar weer hoe belangrijk het is dat er onafhankelijke, wetenschappelijke, medische kennis wordt gepubliceerd. Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) doet niet anders, al ruim 160 jaar. Voor de online versie van het tijdschrift bouwde SWIS een volwassen technisch fundament. Hiermee kan het NTvG weer volop innoveren in een veranderende markt.

Arts met witte jas aan met logo van ntvg erop
Gebouwd met:
Drupal 10
Drupal Commerce
SOLR
Integraties:
Abonnementenland
Gaia
Mollie
Woodwing
Prijsklasse:
€ 500.000 - €1.000.000

293.748 artikelen
and counting

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde verschijnt al sinds 1857. Eerst in geprinte vorm natuurlijk, en sinds 2001 ook online. Je begrijpt: in al die jaren zijn er heel veel artikelen gepubliceerd – zo’n 300.000. En er komen nog altijd publicaties bij.

De vereniging NTvG klopte bij SWIS aan om de website van Drupal 7 naar Drupal 9 te verhuizen. Een complex project, want: hoe zorg je ervoor dat al die artikelen, inclusief alles wat erbij hoort aan auteurs, rubrieken en dossiers, aantrekkelijk aan de lezers worden gepresenteerd? 

Daarvoor moesten we een nieuwe informatiearchitectuur ontwerpen. Eentje waarin bestaande artikelen passen – met al hun figuren, tabellen en metadata – maar waarin ook ruimte is voor nieuwe artikelen en contentvormen. Precies het soort uitdaging waar wij graag onze tanden in zetten.


Rijk verleden,
eigentijdse website

Er is (bijna) geen medisch specialist, huisarts of geneeskundestudent die het NTvG niet kent. Het tijdschrift is een autoriteit in de geneeskunde die niet alleen nieuwe inzichten deelt, maar ook een enorm archief heeft dat volop als naslagwerk wordt gebruikt.

Om goed in die goudmijn van publicaties te kunnen zoeken, is het cruciaal dat de website en zoekmachine zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. Daarom staken we de site in een moderne jas, met focus op navigatie, leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Gecombineerd met een paar technische hoogstandjes leidde dat tot een snelle website die lekker werkt.


Duurzame aanpak voor
grip op de toekomst

Content verhuizen naar een nieuwe website, dat is al best ingewikkeld. En samen met NTvG maakten we het nog een tikkeltje complexer. We wilden namelijk dat de website ook toekomstbestendig werd. We zorgden voor:
 

  • Een flexibel fundament, zodat de site kan meebewegen en -innoveren met de veranderende markt.
  • Betere contracten met instellingen, zodat NTvG een gezonder rendement op abonnementen kan maken. 
  • De optie om op website-performance te sturen, doordat we alles goed meetbaar maken en overzichtelijk in dashboards presenteren. 
  • Een modern, goed leesbaar en gebruiksvriendelijk onlinekanaal voor (toekomstige) abonnees.

Voor de technische fijnproevers:
prestaties en integraties

NTvG.nl is gebouwd op Drupal 9. Perfect voor grote hoeveelheden content, metadata en onderlinge relaties. Om hier goed in te kunnen zoeken, gebruiken we SOLR als search engine. Het CMS wordt gevoed door data uit WoodWing: de contentmanager waarin artikelen worden klaargemaakt voor publicatie, zowel in het fysieke tijdschrift als voor online. Daarnaast is er een integratie met de ledenadministratie en het abonneersysteem van Abonnementenland. Ook wordt er gekoppeld met GAIA, om nascholingspunten te registreren die leden via online nascholing kunnen halen. 

Logo's van Drupal, Solr, Woodwing, Aboland en GAIA
 

  • Drupal 10
  • SOLR zoekmachine
  • API-integraties met Woodwing, Abonnementenland en GAIA

Ongeveer 500.000 bezoekers lezen een kleine 700.000 artikelen per maand op de website van het NTvG

Ga naar ntvg.nl

Nu live: Ask NTVG

Deze revolutionaire AI-zoekmachine helpt artsen en onderzoekers ondersteunt bij medische vraagstukken. Je typt je vraag en Ask NTVG genereert razendsnel een antwoord inclusief verwijzingen naar NTVG-artikelen. 

Lees de case

Marketing visual van AskNTVG met hierop de interface en de usp's van de tool