Prelum

Al sinds 2009 werken we samen met Prelum | Medische media en nascholing. E-learning stond destijds nog in de kinderschoenen. Prelum was er – als aanbieder van (online) nascholing voor zorgprofessionals – al jaren mee bezig. Inmiddels zijn we 11 jaar samenwerking en 31 websites verder; daar zijn we enorm trots op.

een laptop met een stethescoop. Logo van prelum ervoor
Gebouwd met:
Drupal 10
Laravel
Integraties:
Microsoft Dynamics NAV
Prijsklasse:
€ 500.000 - €1.000.000

Nascholing voor de gezondheidszorg

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zijn in Nederland in de meeste gevallen verplicht om bij- en na te scholen. Zo houden zij hun kennis op peil en wordt de kwaliteit van de zorg gegarandeerd. Voor herregistratie in een kwaliteitsregister moet er een bepaald aantal punten per jaar worden behaald; de zorgprofessional verzamelt deze punten door het volgen van geaccrediteerde nascholing.

Prelum biedt deze geaccrediteerde nascholing aan voor onder meer medisch specialisten, huisartsen, tandartsen, verpleegkundigen en paramedici. In nauwe samenwerking met deze zorgprofessionals ontwikkelt Prelum praktijkgerichte vakinhoudelijke informatie en nascholing in de vorm van onder andere e-learning, tijdschriften en congressen, maar ook boeken, webinars en podcasts.


Over API's en bouwblokken

In het begin van onze samenwerking hebben we Prelum geholpen met het maken van een Laravel API. Deze API koppelt gegevens van abonnementhouders vanuit de backoffice aan actieve gebruikers op de websites van de nascholingsconcepten. Vanaf dat punt hebben we ons gefocust op het realiseren van websites voor de verschillende nascholingsconcepten, zoals Physios, PiL en NTVT. Op deze websites wordt vakinformatie en nascholing, in de vorm van e-learning, aangeboden.

De websites zijn allemaal vanuit dezelfde bouwblokken opgebouwd; het zogenaamde multisite-platform. De sites hebben dezelfde basis, met een eigen visuele schil. Uniek dus, maar toch schaalbaar.

Foto van een computerscherm, tablet en telefoon met daarop een nascholingswebsite

Van waterval naar agile

Tot voor kort begonnen we elk project met het maken van een inschatting en planning. Sinds dit jaar werken we met sprints: elke maand hebben we een vast aantal uur beschikbaar om de platformen van de nascholingsconcepten te optimaliseren. Arnaud - Product Owner vanuit SWIS - en Yorick Oor - Product Owner vanuit Prelum - werken dagelijks nauw samen om deze uren zo effectief mogelijk in te zetten.

"Het feit dat we al 11 jaar samenwerken met SWIS zegt denk ik genoeg. Zij zijn voor ons echt een partner in de ontwikkeling van onze producten. Samen zoeken we altijd naar de beste en mooiste oplossing binnen de uren die we hebben. De nieuwsgierigheid naar - en kennis over - onze producten bij de mensen van SWIS is hierin essentieel."

Prelum logo

Wil je meer weten over deze case of wat we voor jou kunnen betekenen? Stuur dan Mario een mailtje of bel hem op 071 - 203 26 17