SlimmeBuur

Klimaatbureau HIER helpt consumenten om slimme keuzes te maken die ook goed zijn voor het klimaat. Een missie naar ons hart. We maakten eerder al hier.nu met een groene stroom checker, hieropgewekt.nl en hierverwarmt.nl. En nu dus slimmebuur.nl; de website waar buren elkaar adviseren over energie besparen.

Zonnepanelen
Gebouwd met:
Drupal 9
Vue.js
Integraties:
Facebook Conversion API
MailChimp
MailerLite

Krijg tips over energie
besparen van jouw buren

In Nederland zijn al veel mensen slim bezig door bijvoorbeeld hun huis te isoleren of zonnepanelen te plaatsen. Maar er zijn ook een hoop mensen die nog vragen hebben voordat ze zo'n energiebesparende maatregel uit laten voeren.

SlimmeBuur.nl heeft als doel om meer mensen enthousiast te maken voor de warmtetransitie en hen bovendien te stimuleren om de eerste stap te zetten. Geen afwachtende houding, maar aan de slag. Dat is nog niet zo makkelijk. Uit onderzoek blijkt dat na het oriënteren op de mogelijkheden, er meestal niet zoveel meer gebeurt. Een belangrijk inzicht hierbij is dat de belangrijkste voorwaarde om over te gaan tot actie, vertrouwen is. Dat de maatregel oplevert wat je verwacht, dat de aannemer z’n werk netjes doet, etc. En aan wie kun je die vragen nu beter stellen dan aan je buur die het nodige uitzoekwerk al gedaan heeft?


Zoek jouw
SlimmeBuur

Op de online kaart delen SlimmeBuren hun ervaring met isolatie en zonnepanelen. Zo zie je meteen welke buren je om tips kan vragen. HIER faciliteert met dit initiatief het gat tussen houdingsgerichte campagnes en adviezen van ‘losse’ aanbieders. 

Zoeken is overzichtelijk: op plaatsnaam, postcode of adres. Je ziet vervolgens snel of er een SlimmeBuur dichtbij is op de kaart. In een oogopslag heb je informatie over wat hij of zij gedaan heeft, bijvoorbeeld zonnepanelen geïnstalleerd, door welke partij en of ze hier tevreden over zijn.

SlimmeBuur Kaart

Mensen kunnen zich (anoniem) aanmelden als ze een maatregel hebben genomen en het leuk vinden iemand anders op weg te helpen met het realiseren van dezelfde maatregel. Je hoeft geen expert te zijn en kan jezelf ook weer gemakkelijk van de kaart verwijderen. Klinkt simpel, en dat is het ook!

SlimmeBuur Details

Fase 1: het werven
van SlimmeBuren

Het platform werkt pas goed als er voldoende SlimmeBuren zijn die zich aanmelden. Medio 2021 wil HIER 10.000 buren op de kaart hebben staan. Dit staat ongeveer gelijk aan één SlimmeBuur per buurt in Nederland. Daarnaast hoopt HIER 5.000 matches gemaakt te hebben tussen zoekende buren en SlimmeBuren. 

Om SlimmeBuren te werven gaat HIER een landelijke mediacampagne inzetten. In de tussentijd is de website er helemaal klaar voor om alle SlimmeBuren te verwelkomen. De aanmelding is simpel, overzichtelijk en snel.

Heb je een SlimmeBuur gevonden? Dan stuur je je SlimmeBuur een (anoniem) berichtje. 

SlimmeBuur Bericht sturen

"Toen we SWIS betrokken hadden we het concept al liggen, en daarmee ook al een aardig idee van hoe SlimmeBuur moest werken. SWIS heeft hier vervolgens een concreet ontwerp van gemaakt, en ons steeds betrokken bij keuzes die gemaakt moesten worden. Dat werkte prima, en het resultaat is een super eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform; precies wat we voor ogen hadden."

Foto van Jan Zuilhof van HIER

Wil je meer weten over deze case of wat we voor jou kunnen betekenen? Stuur dan Barry een mailtje of bel hem op 071-576 13 23