Westerkwartier

Logo van Gemeente Westerkwartier over een Mappi kaart

De gemeente Westerkwartier bestaat sinds 1 januari 2019. Een kersverse fusiegemeente dus, met behoefte aan een nieuwe website inclusief toegankelijke en gebruiksvriendelijke kaartapplicatie

Input door inwoners 

Westerkwartier heeft haar inwoners in aanloop naar de fusie betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe website. Met een aantal afgevaardigden van de verschillende doelgroepen is gekeken naar de informatiebehoefte. 

Elke inwoner telt

Maarten Pol van de Gemeente Westerkwartier “Een oudere dame in een rolstoel gaf aan dat ze graag op een makkelijke manier wilde zien waar in de gemeente gehandicapten parkeerplaatsen waren. Een logische vraag die we wilden beantwoorden. De standaard Google Maps integratie werkte alleen niet optimaal. Er waren te weinig customize mogelijkheden, het was niet gebruiksvriendelijk genoeg. Dus we gingen op zoek naar een goede geo applicatie. Hierbij stuitten we op een kaart van de Gemeente Amsterdam op die ons perfect leek. Amsterdam bleek Mappi te gebruiken, een product van SWIS. En zo werd het contact gelegd.”

Zijn we al live? 

Op de dag van de kick-off met SWIS stond de eerste versie van de kaart al online! Een prachtig voorbeeld van hoe makkelijk Mappi werkt. Westerkwartier heeft nog veel plannen om de kaart uit te breiden en wordt hierdoor aangemoedigd vanuit de bewoners. Zo beviel het weergeven van de stemlokalen voor de Europese Verkiezingen goed. Bovenaan het wensenlijstje staat het automatisch weergeven van wegwerkzaamheden in de gemeente. 

“Met Mappi kunnen we er zelf voor zorgen dat we datgene wat we willen tonen op de kaart er op staat, zonder tussenkomst van SWIS. Het enige wat we nodig hebben is een lijst met adressen. Even uploaden, iconen kiezen en klaar. We hebben zeker nog veel plannen met Mappi voor Westerkwartier!”