Drupal Developer

SWIS loves Drupal

We hebben onze sporen verdiend binnen Drupal. We bouwden bij SWIS in 2014 de eerste Drupal 8 website van Nederland: voor de Nationale Ombudsman. Ook zijn we trots op de Splash Awards die we wonnen voor Naturalis en voor BOIP. We hebben dus de nodige ervaring met het bouwen van Drupal sites. 

Als partner van Stichting Drupal Nederland dragen we bij aan de ontwikkeling van Drupal in Nederland. Onze eigen Barry van der Meij is lid en penningmeester bij Stichting Drupal Nederland. Ook zijn we elk jaar aanwezig op Drupaljam! 

The Drupal Way: véél meer voor- dan nadelen

Om ons enthousiasme te verklaren, moeten we iets dieper de materie in. Maar dat vind je als liefhebber vast niet erg. Drupal is sinds 2001 uitgegroeid van een open source-projectje tot een prijswinnend CMS, waarmee de website van bijvoorbeeld Tesla is gebouwd. Hoe kan een CMS met zo’n bijzondere ‘learning curve’ zó goed zijn? Nou, dat heeft alles te maken met The Drupal Way.

Modulariteit, genialiteit en deelbaarheid garanderen weliswaar een uitstekend systeem, maar kunnen het tegelijk behoorlijk complex maken wanneer je er voor het eerst mee gaat werken. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt kan iets wat normaal gesproken veel werk is, in Drupal extreem simpel zijn. Alles heeft daar namelijk z’n eigen plekje.

''Vroeger was Drupal een beetje een vreemde eend in de bijt. Je was of Drupal of PHP developer, ook al was Drupal wel in PHP geschreven. Sinds Drupal 8 is er een enorme stap gemaakt om dat gat te dichten.'' 

Rolf_drupal_developer

Rolf, Drupal Developer bij SWIS vertelt

''Ik heb een aantal jaar bij verschillende werkgevers als Drupal Developer gewerkt. Inmiddels ben ik 2,5 maand werkzaam bij SWIS! Ik heb het heel erg naar mijn zin, het is een hartstikke leuk team en er zijn mooie uitdagingen en projecten om aan te werken. Bij SWIS krijg ik het gevoel dat we samen werken aan één doel. Dat vind ik belangrijk in mijn werk. Ook zijn er genoeg kansen om iets bij te dragen aan de verdere groei van het bedrijf zelf, hier kan ik ook mijn stempel op drukken. 

Het ‘samen sterker’ model is iets wat mij in het bijzonder aanspreekt aan Drupal. En is het grote voordeel van een open source community ten opzichte van commerciële producten. Je krijgt een kijkje in de keuken bij andere bedrijven, waar iedereen wat van kan leren. Het is mooi om te zien dat de aangesloten developers heel enthousiast zijn in het delen van aanpassingen, suggesties en oplossingen. Doordat iedereen hieraan bijdraagt zijn eventuele problemen snel opgelost.

Bij SWIS schrijven wij op een specifieke manier in Drupal, en daar hebben we ook duidelijke redenen voor. Dit delen wij ook graag met anderen. Niet omdat we denken of vinden dat iedereen ‘onze’ manier over moet nemen maar omdat de community gebaat is bij de verschillende perspectieven. Alle verschillende manieren waarop Drupal gebruikt kan worden dient als inspiratiebron voor andere bedrijven en de dingen waar zij wellicht moeite mee hebben.''

Zet je door en maak je je The Drupal Way eigen, dan draag je mogelijk bij aan de wereldwijde genialiteit ervan.

drupaljam_swis

Drupal is niet complex, maar briljant!

Juist doordat wij ons aan The Drupal Way houden, durven we te stellen dat de mooiste en meest solide code van onze hand met Drupal is geschreven. Alles tot in detail aanpasbaar, waardoor maatwerk en herbruikbaarheid perfect in balans zijn. Belangrijke oorzaak: Drupal 8 heeft de solide basis van Symfony 3 – en is dus niet meer ‘function based’, zoals Drupal 7. Dus als je ervaring hebt met Symfony is de learning curve richting Drupal al een stuk beter te doen.

Zoals de ‘learning curve’ voorschrijft, is het de kunst om niet gelijk te stoppen bij de eerste drempel op je pad. Zet je door en maak je je The Drupal Way eigen, dan draag je mogelijk bij aan de wereldwijde genialiteit ervan. Dus: Drupal is niet meer complex, maar briljant. Deal?

Vind jij ook dat de toekomst ligt in open source?

Bij SWIS is veel kennis in huis om jou de kneepjes van het ‘’drupal vak’’ te leren! Wat ook fijn is: je krijgt bij ons de mogelijkheid om een officieel Drupal certificaat te behalen die geheel past bij jouw ervaring en niveau.

Zie jij dit wel zitten? 

Via onderstaand formulier kun je direct solliciteren. Voordat je het weet werk je in je eigen team samen aan opdrachten voor Naturalis, de Nationale Ombudsman of Artsen zonder grenzen!

 

Solliciteer direct 

drupal_developer_page