071 - 576 13 23

Je eigen online winkel
inrichten in drie stappen

aantal nieuwe webwinkels
sinds de website live ging

... and counting!

Bol.com winkelwidget

Zijn waar de vraag ontstaat

Bol.com wil zijn waar de vraag ontstaat. Niet alleen op bol.com, maar ook met marketingboeken op een website over marketing. En met cd’s van Justin Bieber op een site over het popidool. SWIS ontwikkelde voor het affiliate programma van bol.com de Winkelwidget.

Zo eenvoudig mogelijk

Iedereen zijn eigen webwinkel

Begin 2012 lanceerde bol.com een eigen affiliate programma met een Open API. Webmasters met technische kennis konden nu zelf een webwinkel beginnen. Maar bol.com wilde een stap verder. Een ‘Winkelwidget’ waarmee iedereen in drie eenvoudige stappen een webwinkel kan opzetten. Zonder programmeerkennis.

Wat hebben we gedaan

Technisch hoogstandje

SWIS werkte alle schermen uit in wireframes. We maakten een gebruiksvriendelijke wizard in de huisstijl van bol.com. Zo heb je binnen een paar minuten een gepersonaliseerde webwinkel, volledig afgestemd op jouw wensen. Door een slimme koppeling met de Open API kies je uit de meer dan zeven miljoen producten van bol.com. Een technisch hoogstandje van team Onno.

Sprints

6

sprints door het team van Bas

+
Koffie

295

bakken koffie verslonden

+
Meetings

10

meetings tussen klant en team

+
Maanden

3

maanden hadden we nodig

+
Nieuwe winkels

750

nieuwe winkels binnen 48 uur

=
Blije opdrachtgever

1

een hele blije opdrachtgever

Wizard

Meer dan vierduizend nieuwe webwinkels

In de eerste maand na oplevering waren er al meer dan duizend nieuwe affiliate webshops en ondertussen zijn dat er al meer dan 4000. Van ah.nl en ereaders.nl tot witgoedwinkel.nl. Iedereen kan nu kosteloos zijn website uitbreiden met een webshop. Je bezoeker blijft gedurende zijn bestelling op de website en rekent af via zijn vertrouwde bol.com-account. Als webeigenaar krijg je een marge en bol.com verzorgt de verdere afhandeling. Een typische win-winsituatie.

pijl Voorbeeld van een winkel

De Winkelwidget zelf proberen?

Helaas! Inmiddels heeft bol.com de stekker uit de winkelwidget getrokken, je kunt er geen gebruik meer van maken.