071 - 576 13 23

Spijbelen was nog nooit zo lastig

Als docent heb je veel aan je hoofd: lesstof, nakijkwerk, presentielijsten. Hoe houd je met zo min mogelijk gedoe bij of studenten aanwezig, actief en voorbereid zijn? Voor de Hogeschool Utrecht ontwikkelde SWIS een slimme webapplicatie.

Papierstapel

Van papieren rompslomp…

De Hogeschool Utrecht registreerde de studievoortgang met papieren lijsten. De docent vulde elke les een presentielijst in. Ook de lesvoorbereiding en actieve deelname van de student werden hierop aangegeven. Op een later tijdstip moest de docent de lijst overnemen in een ingewikkeld programma. Resultaat: papieren rompslomp, half ingevulde formulieren en zelfs spookstudenten. 

… via een slimme webapplicatie…

Uitleg van de app

De Hogeschool vroeg SWIS om de PVA (Presentie, Voorbereiding, Actieve deelname) te digitaliseren. Voor docenten moest het systeem eenvoudiger worden. En bruikbaar zonder handleiding of cursus. Een leuke uitdaging. We ontwikkelden een applicatie met diverse koppelingen naar de eigen registratiesystemen Osiris en Open Aselect. Zo past
de applicatie helemaal bij het systeem van de Hogeschool.
Goed werk van Team Björn.

Een iPad

…naar tablets in de klas

Elke docent kreeg een tablet om de PVA direct in de klas bij te houden. Het invullen van een lijst kost niet meer dan één minuut. Docenten hebben nu de gegevens van al hun klassen bij elkaar.

Studieloopbaanbegeleiders kunnen de voortgang van studenten eenvoudig monitoren via een dashboard met statistieken. En de student ontvangt een notificatie als zijn presentie te laag dreigt te worden. Resultaat: een sterk toegenomen registratie en heldere overzichten via een slimme applicatie.

ContactformulierContactpersoon

Heb je ook een webwens?

Menno denkt graag met je mee. Laat hem weten wat hij voor je kan doen en hij belt of mailt je snel.