071 - 576 13 23

Leiden, Stad van Ontdekkingen

Sla linksaf voor de toeristische route, ga rechts voor gemeentelijke zaken. Dat is de boodschap van leiden.nl, de digitale toegangspoort tot de Stad van Ontdekkingen. Ga je links, dan kom je uit op de nieuwe portal voor Leiden.


Leiden is de stad van ontdekkingen. Maar hoe krijg je zoveel mogelijk mensen naar je stad zodat zij deze zelf ook kunnen ontdekken? Samen met Leiden Marketing ontwierpen en ontwikkelden wij de nieuwe toeristische website van Leiden.

Strategie en creatie

Gewapend met de statistieken van de vorige website zijn wij aan de gang gegaan met de belangrijkste toptaken voor de nieuwe website. In een aantal strategische sessies gingen wij diep in op de content, bepaalde wij de belangrijkste doelgroepen, de online strategie die daar bij hoort en de onderlinge samenhang tussen de functionaliteiten die nodig zijn om die strategie uit te voeren.

Uitagenda

De focus ligt op de Uitagenda en de verschillende manieren om Leiden als bewoner of toerist te ontdekken. Met slimme koppelingen naar diverse bronnen is er nu één centrale online plek gecreëerd waar alles samenkomt: van concerten tot nieuwe exposities in een van de vele musea die Leiden rijk is, tot aan een uitgebreid overzicht van alle cafés en hotels.

Samenwerking

SWIS was samen met Leiden Marketing verantwoordelijk voor de complete uitvoering; van strategie tot ontwerp, van ontwerp naar ontwikkeling. Wil je meer weten over wat wij deden? Lees in ons blog een interview met Rosalie Keizer van Leiden Marketing. 

ContactformulierContactpersoon

Heb je ook een webwens?

Mario denkt graag met je mee. Laat hem weten wat hij voor je kan doen en hij belt of mailt je snel.