071 - 576 13 23

Rail Cargo

RailCargo is de stichting die het gebruik van het spoor voor goederenvervoer bevordert en het imago van railgoederenvervoer bij verladers en logistieke dienstverleners wil verbeteren.

Promotie railgoederenvervoer

Goederenvervoer per spoor is duurzaam, kostenefficiënt, flexibel en betrouwbaar en is een serieus alternatief voor goederenvervoerders. Bij verladers en logistieke dienstverleners bestaat echter nog steeds onbekendheid over de mogelijkheden en de voordelen van railgoederenvervoer. Voor de sector railgoederenvervoer geldt daarom: onbekend maakt onbemind.

Efficiënt content management

Er is veel informatie beschikbaar voor een aantal specifiek doelgroepen. Er is dus goed nagedacht over de informatiearchitectuur van de website. De website is een bron van informatie voor bestaande en nieuwe klanten en voorziet in actualiteiten en documentatie voor railgoederenvervoerders.

Rail Scout

Naast de uitgebreide informatieve website ontwikkelde SWIS een kaartapplicatie voor desktop en mobiel die inzicht geeft in het Europese goederenvervoer over het spoor van en naar Nederland.

Rail Scout

De gestileerde kaart berekend aan de hand van vooraf opgegeven filters routes en geeft inzicht in:

  • alle intermodale trein terminals in Nederland en Europa
  • alle goederen treindiensten van en naar Nederland
  • alle Europese trein terminals en hun diensten voor het vervoer van complete trucks en opleggers
  • alle Nederlandse conventionele goederen terminals voor het spoor


De website is ook mobiel goed te gebruiken en spoorvervoerders kunnen met de website gemakkelijk routes plannen en routes uitstippelen voor hun ladingen.

ContactformulierContactpersoon

Heb je ook een webwens?

Menno denkt graag met je mee. Laat hem weten wat hij voor je kan doen en hij belt of mailt je snel.