071 - 576 13 23

Regioatlas.nl: Regionale samenwerking in kaart

Hoe krijg je de bestuurlijke lappendeken van regionale samenwerkingen in kaart? Met die vraag kwam het Ministerie van Binnenlandse Zaken naar SWIS. Wij bedachten de congruentieformule en ontwikkelden regioatlas.nl. Voortaan breng je in een paar klikken alles over bovenlokale samenwerkingsverbanden in beeld. 

Regionale samenwerking in kaart…

Hoe krijgt een wethouder inzicht in de samenwerkingsverbanden van zijn gemeente? Hoe weet een beleidsmaker in welke arbeidsmarktregio’s de provincie is opgedeeld? Hoe krijgt het Ministerie van Binnenlandse Zaken de bestuurlijke lappendeken scherp? Voor beleidsvorming en een effectieve probleemaanpak zijn de feiten een onmisbare basis. Maar hoe krijg je die nu eenvoudig en snel  in kaart?

…met de congruentieformule

Met het koppelen van beleidsgegevens aan locaties heeft SWIS de nodige ervaring. Het ministerie wilde een samenhangend online overzicht van regionale samenwerkingsverbanden van gemeenten en andere overheden. En dus bedachten we de congruentieformule. Congruentie is het gemiddelde percentage waarin een gemeente binnen de vergeleken samenwerkingsverbanden met dezelfde gemeenten samenwerkt. Bijvoorbeeld of politie en justitie wel dezelfde regio-indeling hanteren.

Met de congruentieformule breng je dit binnen een paar klikken in kaart.

screenshot regioatlas

Tientallen thema’s, één overzicht

Regioatlas bundelt informatie over bovenlokale samenwerkingsverbanden op één website en is helemaal ontwikkeld in de huisstijl van de overheid. Voor het eerst vind je overzichtelijk bij elkaar welke samenwerkingen er zijn tussen Nederlandse gemeenten. Nu kunnen bestuurders, beleidsmakers, en burgers zelf kaarten maken over relevante thema’s. Sinds de live-gang in januari 2013 zijn er al meer dan 8000 kaarten gemaakt.

Bekijk de videopresentatie over de website

Deze video is beschikbaar als downloadbaar bestand; zie hieronder

Wat een prachtig product hebben jullie in de markt gezet met de regio atlas. Dit helpt de gemeenten die naar samenwerking en richting zoeken echt vooruit

Teammanager strategisch Beleid van een groot samenwerkingsverband

Fantastisch om zo eenvoudig en snel allerlei regioindelingen te kunnen zien

Provincie Zuid-Holland

 

ContactformulierContactpersoon

Heb je ook een webwens?

Mario denkt graag met je mee. Laat hem weten wat hij voor je kan doen en hij belt of mailt je snel.