071 - 576 13 23

SCAL Medische Diagnostiek

Ik moet bloed laten prikken, waar moet ik precies zijn? Ik word 75 en kan mijn rijbewijs alleen verlengen na een medische keuring, hoe werkt dat? Ik wil mijn echo naar dinsdag verzetten, kan ik dat zelf? Antwoorden op praktische vragen, meer én beter vindbare informatie, zelfregie voor bezoekers: het was lang niet mogelijk op de site van SCAL. Nu wel. Dankzij een totale online makeover die dit regionale diagnostisch onderzoekscentrum aan SWIS toevertrouwde.

Over SCAL

SCAL Medische Diagnostiek voert al meer dan zestig jaar medisch diagnostisch onderzoek uit (functie- en beeldvormend) op ruim twintig eigen locaties in de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek en Alphen aan den Rijn.

Achtergrond

SCAL had een zelfgemaakte website die niet op mobiel werkte. Ze vonden het dan ook tijd voor een professionaliseringsslag. De vraag aan SWIS: hoe ziet een toekomstbestendige website eruit die...

  1. vriendelijker oogt
  2. mobiel benaderbaar is
  3. beter en uitgebreider informeert
  4. bezoekers deze informatie zelf laat vinden
  5. content voor patiënten en professionals duidelijker onderscheidt

Analyse

We zijn eerst met SCAL om tafel gaan zitten. Op basis van het model van Jesse James Garrett hebben we in een strategische sessie deze vijf doelen samen tot de kern teruggebracht:

  • Bezoekers informeren
  • Bezoekers servicen
  • SCAL profileren

Resultaten

Informatie

Het is nu veel duidelijker welke onderzoeken SCAL allemaal doet. Deze informatie is aanzienlijk uitgebreid, en toch stukken overzichtelijker dan eerst.

Service voor bezoekers

De website is handiger ingedeeld en gebruiksvriendelijker. Zo vind je met je postcode in één klik de locatie(s) in jouw buurt. En als de afsprakentool binnenkort werkt, is dat voor patiënten een uitkomst.

Service voor medewerkers

SCAL-collega’s kunnen vlugger en meer gestructureerd webcontent plaatsen of aanpassen.

Profilering SCAL

De website ziet er niet alleen frisser en uitnodigender uit, maar ook veel professioneler.

"We zijn erg blij met onze nieuwe website! De site is overzichtelijk en ziet er strak uit, maar biedt bovenal makkelijk vindbare informatie voor zowel de patiënt als voor de zorgverlener. Onze klanten zijn ook zeer te spreken over het nieuwe design. Een mooi resultaat van een fijne samenwerking met SWIS"

Samengevat: de site heeft een uniforme, betrouwbare uitstraling en geeft bezoekers de autonomie om de praktische kant van hun zorg zelf te regelen. Snel, makkelijk en overzichtelijk.

ContactformulierContactpersoon

Heb je ook een webwens?

Mario denkt graag met je mee. Laat hem weten wat hij voor je kan doen en hij belt of mailt je snel.