071 - 576 13 23

Studelta, een totaaloplossing voor werving en selectie

De nieuwe site van talentenorganisatie Studelta is een dashboard voor bemiddeling. De wens? Een flexibel inschrijfproces met een koppeling naar LinkedIn om je cv eenvoudig up te loaden. 

Inzicht in het hele proces

StudeltaStudelta, intermediair tussen werkgevers en ambitieuze HBO-ers en WO-ers, kwam bij SWIS voor een webapplicatie die het managen van dat werk makkelijker en overzichtelijker maakt. Van aanmelding tot plaatsing: de bemiddelaars moeten à la minute kunnen zien hoe het met de mensen in hun portefeuille is.

Dashboard voor bemiddeling

De interne medewerkers van Studelta zijn de hele dag in contact met nieuwe kandidaten, werkgevers, geplaatste mensen en talenten die bijna klaar zijn met een opdracht en opnieuw bemiddeld willen worden. Hun worklow? Hectisch! Martijn van Rossum: “Onze mensen hebben nu een dashboard voor zich waarmee ze hun werk voor die dag kunnen plannen. Ze zien bijvoorbeeld met wie ze al lang geen contact hebben gehad, wie er vandaag jarig is, en wie er binnenkort beschikbaar is voor een nieuwe klus.”

Afhakers minimaliseren 

De aanmelding doen we nu met een dynamisch inschrijfproces. Je kunt al starten met alleen je naam en je mailadres. Vervolgens verleiden we kandidaten om hun profiel verder in te vullen door duidelijke stappen te laten zien. Ook meldingen als “je profiel is nu voor 30% vol, voeg je opleiding toe zodat je beter bemiddelbaar bent” helpen. In onze nieuwsbrief staan verder tips, en met gerichte mailtjes zetten we kandidaten aan om meer over zichzelf te vertellen.”

Aanmelding via LinkedIn

Bijzonder aan het aanmeldingproces is de koppeling met LinkedIn. Heb je een mooi cv op deze netwerksite, dan kun je die in één keer toevoegen aan je profiel bij Studelta. Martijn: “Handig voor de kandidaat, en goed voor de volledigheid, en dus bemiddelbaarheid.” En natuurlijk is er een koppeling gelegd met de andere op dit moment gangbare sociale netwerken. Ziet een bezoeker een vacature voor iemand uit zijn netwerk? Dan zet hij die zo op Twitter of Facebook.

We blijven optimaliseren

Studelta is nog niet klaar met de applicatie: “Het is allemaal maatwerk, we zijn nu bezig om de applicatie echt helemaal lekker te laten werken voor onze medewerkers. Je kunt het van tevoren allemaal bedenken, maar als er echte gebruikers mee aan de slag gaan, kom je er natuurlijk achter wat de punten op de i zijn. Dat betekent dat de applicatie straks niet alleen op papier klopt, maar ook 100%  lekker werkt.” En de verdere toekomst? “Toegang voor opdrachtgevers tot online cv’s, ook met video’s!”

ContactformulierContactpersoon

Heb je ook een webwens?

Menno denkt graag met je mee. Laat hem weten wat hij voor je kan doen en hij belt of mailt je snel.