Een persoonlijk en betrouwbaar internet

SWIS Event: 23 september 2021

Tijdens het SWIS event 'Een persoonlijk en betrouwbaar internet' gaan we dieper in op het hedendaagse internet en bespreken we onderwerpen zoals: privacy, veiligheid en betrouwbaarheid.

WordProof, Dropsolid en TrustedWeb

Over het event:


Het internet heeft zich in de afgelopen jaren in een razend tempo ontwikkeld, het is volwassen geworden, maar ook complexer. Bij SWIS denken we na over de impact van technologie en de technologische mogelijkheden om het internet op de juiste koers te houden. Het is ooit bedoeld als plek om op een laagdrempelige manier kennis en informatie te delen met het grote publiek. Maar helaas kleven er tegenwoordig ook de nodige nadelen aan. Het vertrouwen in het internet heeft een grote deuk opgelopen, wat niet alleen online grote consequenties heeft maar ook in ons dagelijks leven.

Tijdens het SWIS event 'Een persoonlijk en betrouwbaar internet' gaan we dieper in op het hedendaagse internet en bespreken we onderwerpen zoals: privacy, veiligheid en betrouwbaarheid. En hoe wij dit terug kunnen winnen om weer terug te keren naar de oorspronkelijke belofte van het internet.
 

De sprekers:

sprekers swis event

Over Matthias Snoei

Matthias heeft SWIS in 1999 opgericht om het ‘waarmaken van ideeën’ mogelijk te maken. De magie om met het toevoegen van digitale technologie iets een factor X beter, makkelijker én mooier te maken. Het internet is intussen volwassen geworden, de vraagstukken zijn hierdoor ook complexer. Je ziet organisaties soms vastlopen in de complexiteit en helaas ook de nadelen van digitale technologie ervaren. Matthias vind het een mooie uitdaging om organisaties te helpen digitale verandering in goede banen te leiden. Bij SWIS denken we na over de impact van technologie en de technologische mogelijkheden om het internet op de juiste koers te houden. Hoe houden we het web open, betrouwbaar en toegankelijk? Dat moeten we met z’n allen doen. Voor SWIS een mooi doel om voor te strijden.

Over Sebastiaan van der Lans 

In 2018 startte Sebastiaan de start-up WordProof. Meer dan 200.000 websites gebruiken software waaraan Sebastiaan’s teams werken. Sebastiaan’s droom is om het internet betrouwbaar te maken. Hij zet blockchain technologie in, om van het internet The Trusted Web te maken. WordProof is door de Europese Commissie bekroond met de Blockchains for Social Good prijs. Onder andere NRC en Persgroep gebruiken de technologie. FD, NRC, Telegraaf, AD & Nieuwsuur besteedde al aandacht aan WordProof en The Trusted Web. 

Over Nick Veenhof 

Nick Veenhof is CTO bij Dropsolid en leidt daar zowel het technische team als het R&D-team. Nick is al meer dan 12 jaar betrokken bij de Open Source gemeenschap van Drupal maar heeft ook kennis van vele andere technologieën, zoals cloud infrastructuur en devops filosofieën. Naast technologie, probeert hij een goede mentor te zijn voor de Scrum Masters en Technische Architecten door verandering te omarmen en het goede voorbeeld te geven. Nick is een voorstander van Open Source en in het bijzonder het Open Source project van Drupal. Deze software kruiste zijn pad tijdens zijn studie en nam een belangrijk deel van zijn carrière in beslag toen hij het voor professionele doeleinden ging gebruiken bij verschillende Drupal-georiënteerde ontwikkelingsbureaus.

Over Leen Penders

Leen Penders is CMO bij Dropsolid en een doorgewinterde digital marketing professional met een sterke achtergrond in marketingautomatisering. Leen heeft in het verleden veel ervaring opgedaan met B2C-merken in diverse sectoren en zet graag zakelijke uitdagingen om in beheersbare oplossingen in een snel veranderende digitale marketingruimte. Gedreven door de klantervaring, helpt Leen bedrijven met implementaties en integraties van verschillende digitale platforms om de ROI van hun Martech-investeringen te maximaliseren en processen en efficiëntie binnen verschillende bedrijfsafdelingen te optimaliseren.

 

programma_swis_event

Locatie: 

Het event zal worden gehouden in het bedrijfspand van SWIS in Leiden centrum. Op loopafstand van Leiden Centraal. 

3e Binnenvestgracht 23T1 
2312 NR Leiden 

Aanmelden

Heb je interesse in dit event en blijf je graag op de hoogte? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier.