071 - 576 13 23

Flexibiliteit om in te spelen op de toekomst?

...daarom werken wij met Scrum.

Scrum team

Webdevelopment met Scrum: Sprinten naar het beste resultaat

Software ontwikkelen is niet eenvoudig. Als klant wil je hier graag grip op houden, zonder te verdwalen in een technisch doolhof. Als webdeveloper wil je er zeker van zijn dat je maakt wat de klant bedoelt. Heldere communicatie én flexibiliteit om in te spelen op een veranderende omgeving. Daarom werkt Internetbureau SWIS met Scrum voor alle webdevelopment & webdesign projecten. Scrum is een ‘agile’ (‘lenige’) projectmanagement methode die werkt met korte sprints

Scrum zorgt voor

  • Samenwerking
  • Flexibiliteit
  • Transparantie
  • Controle
  • Een leuk proces!
Het scrum proces van SWIS
Het backlog en pokeren

Het Backlog met al jouw wensen

Scrum begint met het opstellen van het backlog. Dit is een overzicht van alle user stories, alle functionele wensen die jij hebt voor jouw project. Het backlog stellen we bijvoorbeeld tijdens een strategische sessie op.

Korte sprints van een week

Als het backlog is vastgesteld, starten we met de sprints. Korte iteraties waarin een multidisciplinair team van drie tot vijf personen voor je aan de slag gaat. Elke sprint eindigt met ‘werkende’ software. Onze sprints duren meestal een of twee weken. Je ziet dus al heel snel resultaat. 

Sprintmeeting

Elke week heb je een sprintmeeting met jouw scrumteam. Samen met het team bepaal je welke user stories van het backlog de hoogste prioriteit hebben. Deze worden in de sprint opgepakt.  Natuurlijk kunnen er ook user stories bij komen. Of vervallen. Zo blijven we flexibel. 

Dagelijkse stand-up

Dagelijkse stand-up

Je scrumteam start elke dag met een staande meeting van 15 minuten voor het scrumbord. Elke teamlid krijgt daarin drie vragen. Wat heb je gisteren gedaan? Wat ga je vandaag doen? Loop je ergens tegenaan? Dankzij de stand-up weet iedereen de status van het project. En wat hem of haar te doen staat.

De demomeeting

We sluiten elke sprint af met een demomeeting. Daar presenteren we je het resultaat van de sprint: de geteste en werkende software. Vaak combineren we de demomeeting met de sprintmeeting. Zo kunnen we direct door met de volgende sprint. 

Internetbureau SWIS is Scrum Certified.

Björn, Barry, Rick en Hendrik als Scrum Master.
Matthias, VincentErwin, Floris, Onno en Viola als Scrum Product Owner.

Scrum Alliance

Alles transparant met Basecamp

Elk project krijgt een eigen Basecamp. In deze project-management software staat alle informatie van jouw project overzichtelijk bij elkaar. Het backlog met de userstories, de projectdocumenten, een overzicht van alle teamleden, maar ook de inhoudelijke discussies. Het team werkt en communiceert via Basecamp. Als klant kijk je mee met elke stap. Wie gaat waarmee aan de slag? Wat staat er vandaag op het programma? Zo is alles transparant.  

eelke_jager.pngScrum voor alle webdevelopment is ons als klant zeer goed bevallen. De meerwaarde is vooral dat je als opdrachtgever in één week al een werkende applicatie kan ervaren. Daardoor konden we sneller focus aanbrengen over wat prioriteit had in wat wel en niet werkte. Dat bespaarde ons veel overlegtijd.

Eelke de Jager, projectleider Gemeente Amsterdam
ContactformulierContactpersoon

Ook naar het beste resultaat sprinten met scrum?

Mario denkt graag met je mee. Laat hem weten wat hij voor je kan doen en hij belt of mailt je snel.