071 - 576 13 23
Scoren bij Google met Webbeheer

Scoren bij Google met Webbeheer

nb webbeheertip groot

Een toppositie in Google, dat willen we allemaal. Een goede zichtbaarheid levert bezoekers op, dé basis voor conversie. Nadat je via zoekwoordonderzoek hebt uitgezocht wat voor jouw site de beste zoekwoorden zijn, voeg je ze in Webbeheer toe aan je website. In deze Webbeheertip lees je hoe je de belangrijkste SEO velden vult. 

Zoekmachineoptimalisatie in drie delen

Zoekmachineoptimalisatie is een drietrapsraket. Beter gevonden worden door Google doe je met de juiste techniek in je website, via links naar jouw site vanuit andere relevante sites (linkbuilding) en door je pagina te optimaliseren met de juiste zoektermen. Bij SWIS bouwen we websites volgens de laatste richtlijnen van Google. Denk aan gebruiksvriendelijke url’s, meta descriptions voor pagina’s binnen de structuur, de mogelijkheid om alt-teksten mee te geven aan afbeeldingen en de optie om links te voorzien van een titel. Een fijn idee, want dat betekent dat de techniek van je website voor het grootste deel SEO-proof is. Met linkbuilding en zoekwoorden kun je je site zelf verder optimaliseren.  

Zoekwoordoptimalisatie met Webbeheer

Voor zoekwoordoptimalisatie zijn verschillende onderdelen van je pagina van belang. We bespreken ze een voor een. 

1. Zorg voor goed geschreven webteksten met koppen en subkopjes

Zoekwoordoptimalisatie begint bij goede teksten. Lees ‘vijf tips voor een goede webtekst'. Met zoekwoordonderzoek ontdek je wat de beste zoekwoorden zijn voor jouw site. Deze laat je vervolgens terugkomen in kop 1, kop 2 en kop 3 én natuurlijk in de tekst. Maar let op: doe dit met mate. Bij een paginatekst van 100 woorden, mag het zoekwoord maximaal 10 keer voorkomen. Anders kan Google je pagina aanmerken als spam en verschijn je helemaal niet meer in de zoekresultaten.

2. Vul het ‘Description'-veld

Als je teksten klaar zijn, is de volgende stap om in Webbeheer de metagegevens te optimaliseren. Wat je invult in het veld ‘Description’ wordt niet alleen gelezen door Google, maar ook door je bezoekers. Google plaatst de inhoud van het ‘Description’-veld namelijk rechtstreeks in de zoekresultaten. Plaats dus niet alleen je zoekwoorden achter elkaar, maar maak er een pakkende zin van die de aandacht trekt. Zet de belangrijkste zoekterm zover mogelijk vooraan en gebruik niet meer dan 170 tekens. Google kijkt tegenwoordig niet meer naar het veld ‘Keywords’. Dat hoef je dus niet te vullen. 

meta_description.jpg

3. Vul de paginatitel

Ook de paginatitel (title-tag) weegt mee in Googles beoordeling. Voor je bezoekers is de titel zichtbaar bovenaan het tabblad. Het geeft hen houvast over de inhoud van de pagina. Laat de belangrijkste zoekwoorden terugkomen, maar houdt het ook relevant voor je bezoeker. De paginatitel mag ongeveer 50 tekens lang zijn (Google hanteert niet een maximum aantal tekens, maar een maximale pixelbreedte van 512 pixels).

Vind je het veld “Paginatitel” niet terug in Webbeheer? Dit onderdeel is niet standaard ingebouwd. Heb je deze functionaliteit nog niet, neem gerust contact op met Eveline of Mirjam van ons team Optimalisatie en Service, dan helpen zij je graag verder.  

4. Voeg alt-teksten toe  

Alt-teksten zijn alternatieve teksten bij een afbeelding. Je bezoeker ziet deze teksten bij een mouseover, wat bijvoorbeeld van belang is voor slechtzienden. De alt-teksten staan ook in je code en dragen zo bij aan een betere vindbaarheid. Een alt-tekst voeg je direct toe bij het invoeren van de afbeelding. Alsnog een alt-tekst toevoegen aan een al geplaatste afbeelding? Selecteer de afbeelding in de editor. Er verschijnt nu een extra tab “Afbeelding”. Klik op “Alt-tekst” en geef de alternatieve tekst in. 

alt-tekst

Vragen

Als je de bovenstaande SEO velden goed hebt gevuld, is je on-page zoekmachineoptimalisatie op orde. Heb je nog vragen, of wil je een serviceverzoek indienen voor het toevoegen van SEO-velden in Webbeheer, neem gerust contact op met ons serviceteam. Bel met Eveline of Mirjam 071-30 400 20 of mail naar service@swis.nl

ContactformulierContactpersoon

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Vraag het Menno en hij neemt zo snel mogelijk contact met je op.