Bedankt Rogier Mechielsen

Artikel
SWIS
24 mei 2023

RogierMaak kennis met Rogier, een gepassioneerde Visual Designer/Art Director die 18 jaar lang een waardevol lid was van het SWIS-team. Maar nu is hij klaar voor een nieuwe stap! We kunnen niet anders dan terugblikken op zijn lange en succesvolle carrière bij SWIS. Gedurende deze periode heeft hij aan talloze projecten gewerkt voor diverse klanten en in verschillende branches, waardoor hij zichzelf ontwikkelde tot een echte professional. In dit artikel deelt hij zijn inspiratie, uitdagingen en hoogtepunten die hij heeft meegemaakt bij SWIS.

Rogier vertelt dat de afwisseling in projecten en het werken in verschillende branches hem continu inspireert. Het biedt hem de kans om zijn creatieve vaardigheden toe te passen en mee te denken over hoe bedrijven hun processen online kunnen inrichten. Dit motiveert hem om zijn horizon te verbreden en om inspiratie op te doen uit verschillende werelden. Hij noemt bijvoorbeeld musea, zoals Naturalis en onze klant 'Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde', als voorbeelden van inspiratiebronnen die hij gebruikt in zijn werk.

Tijdens de 18 jaar dat Rogier bij SWIS werkte, heeft hij vele projecten met succes afgerond. Maar een project dat nog steeds bij hem in het geheugen gegrift staat, is een website voor een bedrijf dat Spaanse villa's verkocht. De projectmanager aan de klantzijde was van de aardbodem verdwenen en werd later teruggevonden in de Geleenstraat. Ondanks deze bizarre situatie, heeft Rogier alles op alles gezet om het project tot een goed einde te brengen. Dit getuigt van zijn grote inzet en professionaliteit!

Rogier begon als developer en webdesigner bij SWIS, maar naarmate het bedrijf groeide en meer klanten kreeg, evolueerde zijn rol naar die van Visual Designer en uiteindelijk Art Director. Rogier zijn kracht ligt bij het bedenken van het visuele concept. Hij legt dan ook de nadruk op het visuele aspect van het designproces.

Tijdens zijn carrière bij SWIS heeft Rogier verschillende uitdagingen overwonnen, waaronder het leggen van meer focus op visueel design en het managen van klantverwachtingen. Rogier heeft met succes de Visual Design Workshop geïnitieerd om het belang van visueel design te benadrukken. Dit heeft geleid tot meer samenwerking met klanten en gezamenlijk succesvolle producten. Daarnaast heeft Rogier geleerd hoe hij communicatie en presentatie rondom een ontwerp kan verbeteren, zodat hij zijn ontwerpen beter aan de man kan brengen bij klanten en stakeholders.

Dankzij de Visual Design Workshop en het gebruik van moodboards heeft Rogier zichzelf ontwikkeld tot een echte professional. Dit heeft hem geholpen om beter te worden in het omzetten van ideeën en het koppelen van kleurenpsychologie aan de behoeften van de klant. Het belangrijkste carrière-leermoment voor Rogier was het belang van onderzoek naar de klant en stakeholders, zodat hij zijn ontwerpen beter kon presenteren en verkopen.

Graag willen wij Rogier bedanken voor zijn toewijding en inzet gedurende de afgelopen 18 jaar bij SWIS. Wij wensen hem veel succes en geluk.