Een kijkje in ons recruitmentproces

Valérie, onze HR-manager, beantwoordt veelgestelde vragen over HR bij SWIS
Werken bij SWIS
SWIS
6 april 2022

Wat vindt SWIS belangrijk in een kandidatenprofiel?

Bij SWIS werven we volgens het motto: ‘hire attitude, train skills’. Want skills leer je makkelijker aan dan de juiste attitude, daar zijn we van overtuigd. Bovendien heerst er krapte op de arbeidsmarkt, al helemaal binnen de digital-wereld: het is echt lastig om kandidaten te vinden die precies de hard skills hebben die wij in onze vacatures vragen. Daarom bieden we nieuwe collega’s de mogelijkheid om bijvoorbeeld hun Drupal-certificering bij ons te halen. 

Bij sollicitatiegesprekken vinken we geen hokjes af, maar kijken we écht naar de persoon die voor ons zit. Je bent meer dan je werk, en wij zijn heel benieuwd naar de mens achter je cv. Ben je vader van twee kinderen, heb je een hond en een passie voor gamen? Wij vinden het interessant om ook dat soort dingen van je te horen!  

Een vraag die we weleens stellen tijdens een sollicitatiegesprek: ‘Kun je een ervaring noemen die niet op je cv staat, maar die jou wel kan helpen in de functie?’ Of: ‘Wat zijn je dromen en ambities?’ We leren je, kortom, heel graag kennen! 

'Dit moet je misschien niet over jezelf zeggen, maar: de SWIS-cultuur is uniek.'

SWISsers aan de lunch

Vindt het sollicitatiegesprek op kantoor plaats of via videobellen?

Het liefst houden we sollicitatiegesprekken bij ons op kantoor. We schudden je namelijk graag even de hand, bieden je een goede kop koffie aan en laten zien waar je misschien gaat werken. Op jouw beurt kun jij kennismaken met onze nuchtere, informele en open cultuur.

Mocht een kantoorbezoek niet uitkomen, dan plannen we een digitaal sollicitatiegesprek in via Teams. 


Hoe gaat SWIS om met werken op kantoor?

Bij SWIS werken we hybride binnen een vastgesteld kader. Dit betekent dat we medewerkers de vrijheid geven om deels vanuit huis te werken, en deels op kantoor. We hebben met elkaar afgesproken dat we in elk geval 60% van onze werktijd op kantoor aanwezig zijn. Overleggen, Scrumdagen en de livegang van een klant vieren is toch echt leuker in ‘real life’. Van jou verwachten we dus ook dat je fysiek aanwezig bent als er een belangrijke meeting is.

Mocht het van toepassing zijn, dan houden we ons natuurlijk aan de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de overheid. 

'Alle medewerkers bij SWIS zijn bepalend voor ons eigen succes én dat van onze klanten.'

Bij de koffie-automaat

Wordt er aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling binnen SWIS? 

Jazeker! We vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Alle medewerkers bij SWIS zijn bepalend voor ons eigen succes én dat van onze klanten. Iedereen voegt op zijn of haar manier waarde toe en verdient het om te blijven groeien. Daarom heeft iedereen binnen SWIS een interne coach. Elk kwartaal voer je met je coach ‘Het Goede Gesprek’, maar ook tussentijds vinden er doorlopend een-op-eengesprekken plaats waarin we inzoomen op thema’s als werkgeluk.

Ook gebruiken we een HR-tool om medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen: Learned.io. Dat is een framework dat helpt bij talentmanagement: je kunt het gebruiken om feedback in te winnen en om je eigen persoonlijke ontwikkeling te monitoren en sturen.

En natuurlijk is er ruimte om trainingen te volgen! We kunnen bijvoorbeeld een training Laravel voor je faciliteren.


Wat maakt SWIS een goede werkgever?

Dat ga ik opdelen in verschillende onderwerpen, want dan krijg je een beter beeld van SWIS als werkgever. We besteden niet alleen aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling, maar vinden veel meer belangrijk. 

Pensioen

SWIS wil graag bijdragen aan jouw oude dag, en wel zo duurzaam mogelijk. Daarom bieden we een duurzame pensioenregeling aan via BrightPensioen. Ook storten we elke maand een bedrag in de pensioenpot van onze medewerkers.

BrightPensioen is een online aanbieder van lijfrente- en beleggingsproducten, met individuele pensioenrekeningen binnen de derde pijler van ons pensioenstelsel. Als medewerker van SWIS ben je zelf verantwoordelijk voor je pensioen(-lijfrente)-rekening en ga je individueel een overeenkomst met BrightPensioen aan. Je geld wordt belegd in het Bright LifeCycle Fonds: een wereldwijde mix van duurzame aandelen, duurzame bedrijfsobligaties, staatsobligaties en green bonds. Dat past bij SWIS, waar we ook graag duurzaam bezig zijn! 

Privé-werkbalans

Om de balans tussen werk en privé te bewaken, krijgt iedereen bij ons elk kalenderjaar 20 wettelijke en 8 bovenwettelijke verlofdagen, op basis van een fulltime dienstverband. Verder gaan we flexibel om met thuiswerken en heerst er bij ons juist wél een ‘9 tot 5-mentaliteit’. We verwachten dus niet dat je steeds ’s avonds gaat zitten overwerken! 

Werken hoe medewerkers dat willen

Je krijgt niet alleen de vrijheid om hybride te werken, je mag ook je computer kiezen: wordt het een MacBook of Windows-laptop? We hebben nu eenmaal diehard Apple-fans die weigeren op iets anders dan een MacBook te werken! 

Events

Bij SWIS vinden we dat werken ook gezellig moet zijn. Daarom houden we elke eerste donderdag van de maand een SWIS-borrel in een café bij ons om de hoek. Ook organiseren we regelmatig thema-events: in september ging het bijvoorbeeld over een persoonlijk en betrouwbaar internet. En we staan elk kwartaal stil bij de ontwikkelingen binnen SWIS, waarin we o.a. de kwartaalcijfers laten zien. Daarnaast hebben we in december ons kerst-event, dit jaar hopelijk zonder maatregelen. Maar het meest legendarisch is het SWIS-weekend in september, waarin we met z’n allen de deur uit gaan om compleet verzorgd allerlei activiteiten te doen! 

Heb je zelf goede sfeer-ideeën? Deel ze vooral. Op die manier hebben we al een jaarlijks tafelvoetbaltoernooi bedacht, hackathons, filmavonden en een Mario Cart-competitie. 

Cultuur

Dit moet je misschien niet over jezelf zeggen, maar: de SWIS-cultuur is uniek. Er heerst geen overwerksfeer en we zijn open, informeel en nuchter. Dit merk je aan hoe de werkvloer is ingedeeld en hoe we binnen SWIS met elkaar omgaan. 


Ik hoop dat ik je hiermee een beter beeld heb kunnen geven van SWIS als werkgever. Heb je een andere vraag? Stel ‘m gerust, via WhatsApp of telefonisch: 06-19909474. Of mail me op vdemol@swis.nl.

Werknemers van SWIS in kantoorruimte
Werknemers van SWIS lopen met mobiel
SWISsers met NERF guns
Medewerkers van SWIS spelen SUP Polo